«Зробіть ялинку для дітей від ЗСУ»: депутатів та голів громад просять не губити свято Нового року та Різдва

«Зробіть ялинку для дітей від ЗСУ»: депутатів та голів громад просять не губити свято Нового року та Різдва
У День Святого Миколая, 19 грудня, у столиці запалили вогні на головній ялинці на Софійській площі. Цього року вона має назву «Ялинка незламності».
  • Днями на сторінці Козятинської міської ради повідомили — спільним рішенням громадськості Козятина та організаційного комітету з підготовки заходів Різдвяно-новорічного циклу у Козятинській громаді вирішили цьогоріч не прикрашати новорічне дерево.
  • Бувший очільник Козятина і теперішній заступник голови РДА у Хмільницькій районній державній адміністрації Олександр Пузир проти того, щоб забирати у дітей свято. 
  • З таким проханням звертається до голів громад, в тому числі і Козятинської, та депутатів громад Хмільницького району 

Нагадаємо, тиждень тому Козятинська міська рада опублікувала опитування — прикрашати новорічну ялинку на центральній площі чи ні.

До прикладу, в той же день на сторінці Хмільницької міської ради опублікували пост, де мова також йде про новорічну ялинку. Міський голова Хмільника, нашого районного центру написав: «Новорічна ялинка буде! Дитячу мрію не зламати!»

«Ці тижні ми активно вирішували, чи ставити новорічну ялинку взагалі?! Провели низку консультацій, зустрічей, нарад, телефонних розмов, і навіть — опитування через соціальні мережі. Ми маємо поставити своє головне запитання тим, для кого ми живемо, заради кого стоять наші воїни?! Спитаймо в дітей?! Спитаймо у дружин, матерів, батьків, які втратили своїх найдорожчих на війні?! І вони скажуть: «Ми хочемо новорічну ялинку! Наші діти її чекають! Не можна ламати дитячі мрії та забирати дитячі спогади!» Отже, новорічна ялинка буде, але без урочистого відкриття та яскравості. Її встановимо в міському парку вже цього тижня. Дитячу мрію не зламати», — йдеться у повідомленні міського голови Хмільника.

Відео дня

У середу, 21 грудня питання прикрашення новорічної красуні підняв на своїй сторінці Олександр Пузир.

Ось текст його звернення:

«Дитячий Новий рік? Не можна бо війна, чи потрібно? Особиста думка. Святкування, вітання, конкурси для мешканців недоречні! Згоден. Але ж для діток, ялинку можна? Ми всі, воюємо задля Перемоги, Перемога - це у тому числі можливість реалізовувати права дітей, можливість виростити покоління з нормальною психікою, з нормальноми цінностями та традиціями. Перемога — це наші традиції, бережіть їх! Звертаюсь до голів громад, депутатів громад Хмільницького району з проханням: Не згубіть свято Нового року та Різдва. Зробіть «Ялинка для дітей від ЗСУ» у кольорах прапору!»

Разом з цим Олександр відзначив голів громад та депутатів.

Реакції людей на пост

А ось коментарі козятинчан під новиною на нашому сайті « Ялинки не буде: козятинчани проголосували «проти» прикрашення головної новорічної красуні»

Додамо, зовсім без атрибутів Нового року місто не лишили. Патріотична ялинка, яскраві фотозони та вертеп чекатимуть на козятинчан.

Читайте також:

Скільки коштують новорічні прикраси у Козятині

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Wilfrid Bond

    🇺🇦 мешканцi України та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    Перейдіть до  >  https://s.uappl.org/43reco783

    Ви швидкоможете створити свій запит, і ми розмістимо його на наших платформах для потенційних донорів.

    На відміну від багатьох інших організацій, пожертви надходять безпосередньо від донора до особи, яка просить допомоги.

  • Wilfrid Bond

    🇺🇦 Громадяни України та люди, які потребують допомоги подайте заявку на матеріальну підтримку сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    натисніть на  >>  https://s.uappl.org/43reco783

    Ви швидкоможете створити свій прохання, і ми опублікуємо його на наших каналах для потенційних донорів.

    На відміну від багатьох інших платформ, пожертви надходять напряму від донора до особи, яка просить допомоги.

  • Chloe Bond

    🇺🇦 мешканцi України та люди, які потребують допомоги подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із проектом UAPPL.

    Перейдіть до  >  https://s.uappl.org/30reco654

    Проекто Uappl – це платформа пожертвувань, яка допомагає Громадянам України та людям, які потребують допомоги звертатися за матеріальною підтримкою безпосередньо до людей з усіх країн.

    Ви простоможете створити свій заяву, і ми поширимо його на наших платформах для потенційних iнвесторiв.

    На відміну від багатьох інших організацій, пожертви надходять безпосередньо від iнвестора до особи, яка звертається за допомогою.

  • Wilfrid Bond

    🇺🇦 мешканцi України та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    Перейдіть до  >>  https://s.uappl.org/43reco783

    Проекто Uappl – це платформа пожертвувань, яка допомагає Українцям та вимушеним переселенцям звертатися за фінансовою підтримкою безпосередньо до людей з усього світу.

    На відміну від багатьох інших закладiв, пожертви надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

keyboard_arrow_up