Закидають гіллям вулицю на посьолку

Закидають гіллям вулицю на посьолку
  • Козятинчани складають зрізані гілки не лише біля баків для сміття.

  • Справжнє звалище з гілля влаштували на Джерельній і воно на цій вулиці таке не одне.

  • Добре, що поки там лише гори гілок, а не сміття на додачу, адже зовсім поруч граються діти

Щойно розвеснилося, козятинчани активно взялися розчищати дерева та кущі. Зрізають гілки і біля багатоповерхівок, і в приватному секторі. Обрізане гілля зачасту люди складають біля контейнерів для твердих побутових відходів. Із надією, що їх все таки забере сміттєвоз «Чистого міста». Таке ми бачили і в центрі Козятина, і на «тій стороні», зокрема на вулиці Архітектора Кобелєва (колишня Валдаєвська). А трапляється й так, що гілля зносять зі своїх подвір’їв на пустир і з нього виростають цілі гори. Таку картину ми застали на посьолку.

Вулиця Джерельна (колишня Кірова). Величезні купи обрізаного гілля наскладали біля земляного насипу, через який проходять залізничні колії. Гілок там не на одне багаття. Припускаємо, що це колективна робота, хіба що у когось на подвір’ї цілий садок, який потребував масштабної розчистки.

Всього за декілька метрів від цього звалища граються діти, адже в кількох кроках — дитячий майданчик, єдиний на увесь цей мікрорайон. Сюди прибігає погойдатися на гойдалках не лише малеча з посьолка, а й хлопчики й дівчатка, що живуть на Білій Казармі. Прямісінько на території майданчика невеликий ставок, а попід залізницею протікає канава. Вона тече і через звалище гілок. Як добре, що на додачу до гілля люди не почали викидати туди ще й сміття, адже відходи потрапляли б у канаву, яка тече, як ми вже писали, через дитячий майданчик.

Відео дня

Все було б нічого, якби така гора гілля була на Джерельній в єдиному екземплярі. Бо за декілька вулиць від дитячого майданчика є ще дві гори гілля попід залізницею. Свіжозрізані гілки лежать поверх вже висохлих. Тож можемо припустити, що ці гори тут вже доволі давно.

Ще гірша ситуація на розі вулиці Джерельної та провулку Лісового, де, власне, починається посьолок. Ось де влаштували справжнє звалище, бо зносять туди не лише обрізані гілки. На додачу до них біля дерев, що поросли на закинутій земельній ділянці, накидали ще й купи сміття.

Насправді гілля це справжня проблема для тих, хто живе у приватних будинках. Адже обрізку дерев доводиться проводити щороку, а подіти після неї гілля нікуди. Ми не раз чули скарги від людей, зокрема, і від мешканців посьолка. Вони кажуть — на городі палити гілля неможна, бо за це можуть і штраф виписати. У печі гілляки теж не спалиш. А сміттєвоз, який приїжджає до приватного сектору на вивіз сміття, гілки не забирає, незалежно від того, де їх наскладали — чи під тином, чи біля баків зі сміттям. Натомість наймати трактора і платити за вивіз самих лише гілляк люди не поспішають, адже ця послуга коштує доволі недешево. «От якби сміттєвоз хоча б інколи забирав окрім сміття ще й гілля», — казали нам люди.

Чому «Чисте місто» не забирає машиною для вивозу сміття гілляки — ми вже пояснювали тижні зо два тому. Ми запитували це у директора комунального підприємства і він відповів, що сміттєвоз розрахований на вивіз твердих побутових відходів, а обрізані гілки, так само як і будівельні матеріали, до цього переліку не входять, тому й потрібно наймати окремо трактор. Але люди знайшли зовсім інший вихід із цієї ситуації і тепер маємо на Джерельній гори гілля.

 

Читайте також:

Поламана лавка, песик на снігу та згарище на Європейському

«Підпалив гілля на купі — порушення. Порубати і спалити в плиті — цілком законно. Де логіка?»

«Контейнери призначені для побутових відходів, а не будівельних матеріалів чи гілок»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Pes Mayonez

    "посьолок" це якою мовою?
  • Babakhov Oleh

    Може потрібно привлаштовуватись комунальникам і збирати габаритні відходи один раз на тиждень в певний день.і щоб мешканці знали цей день і місце для великого сміття
  • Анонім

    Ви проїдьте від тунелю по ходу залізничної  дороги і побачите скільки гиляк наскладали самі ж мешканці цього району,ті що поряд живуть,виносять все, дерево зрубали тут же склали через дорогу,город прибрали, теж викинули через дорогу,там вже така купа,що скоро вовки заведуться,і до того немає ніякої діла, скільки б не жалілися!

keyboard_arrow_up