«Якщо ви сліпий, то сидіть вдома, а не лікуйте дітей!»

«Якщо ви сліпий, то сидіть вдома, а не лікуйте дітей!»
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернувся батько хлопчика 2-х з половиною років. 
  • Він повідомив, що 5-го липня його син, граючись, запхав у ніс пластмаску, яку хотів дістати зерном соняшника, але не вийшло, тож у носі залишилися обидва інородні тіла.
  • На другий день батьки привели дитину до лікаря.

— Коли син розповів, що він запхав собі в ніс зерно соняшника, ми взяли у сімейного лікаря направлення і пішли до ЛОРа у 35-й кабінет, — розповідає батько дитини.  — Лікар дитину оглянув і дав заключення, що ніяких сторонніх предметів у носі дитини він не бачить. Ми запропонували отоларингологу зробити рентген носових пазух дитини. На що лікар відповів: «Навіщо його робити, коли у носі дитини я нічого зайвого не бачу?»

Батьки, почувши від лікаря заспокійливі слова, пішли з дитиною додому. Але за деякий час були змушені знову звертатися у медзаклад.

Відео дня

— Десь через півтори тижня, 17-го липня, я почув, що син, коли спить, сильно свистить носом. Ми знов взяли направлення в сімейного лікаря пішли на прийом до лора, — розповідає батько. — Лікар оглянув сина повторно і сказав, що ніяких сторонніх предметів у носі він не знаходить. 

Тоді батько дитини ще раз запропонував лікарю зробити сину рентген носа, на що лікар відповів, що у цьому немає потреби.

— Тоді я вирішив звернутися до іншого лікаря. Мені сказали, що у «5-у Елементі» є лікар, який приїжджає з Бердичева. Тільки там мене перенаправили у «Меддар».

Лікар, оглянувши дитину, сказав, що сторонні предмети є і насіння соняшника вже почало загниватися.

Лікар дав команду батькові, щоб він тримав хлопчика, бо процедура діставання трохи болісна. За якусь мить обидва предмети були видалені з носа дитини.

— Лікар «Меддару» на тисячу гривень виписав дитині ліків, ми йому сердешно подякували і поїхали додому, — каже батько. — А 20 липня ми втретє прийшли у 35-й кабінет Козятинської лікарні і запитали у лора, як же так, що він за два прийоми не зміг побачити у носі дитини насінину соняшника?  

На це чоловік у білому халаті, за словами батька, відповів, що вже сліпий трохи. «Якщо ви сліпий, то сидіть вдома і пасіть гусей, а не лікуйте так дітей!» — сказав батько дитини і звернувся до лікаря, щоб той покликав свого керівника. Тоді лікар каже: «Будь ласка, я повідомлю у службу, що ви погано дивилися за дитиною». 

Батько хлопчика розповів цю історію своїм знайомим і йому порадили звернутися до преси.

В згаданому кабінеті ми були минулої п’ятниці. Сам лікар не заперечував, що до нього зверталися батьки з хлопчиком. 

— Я не зробив дитині гірше. Я дав батькам пораду і вони нею скористалися, — сказав нам лікар

З усім цим ми пішли до директора ЦРЛ Оксани Забазнової. Вона нас вислухала і запросила медичного директора лікарні Надію Станіславчук. Обом про такий факт не було нічого відомо. 

— Якщо такий факт був, то батьки дитини повинні були звернутися до адміністрації лікарні і ми провели б службове розслідування даного факту, або його відсутності, — сказала Оксана Забазнова.

 

     

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (25)
  • Дария Мельник

    Якщо це свирида то я не здивована!!!!

    містянин reply Дария Мельник

    Це не Свирида
  • Моя Европа

    Просто ці потвори нічого не бояться , а якби хтось хоть колись перестрів в під’їзді і дав по голові молоточком чи ножичком під реберце одному другому третьому і тоді б повчлм ставитись відповідально, а так безнаказаність і вседозволеність для нашого бидла це жах :(
  • Светлана Лещук

    Страшно навіть подумати ,що могло б статися...В мене теж колись був випадок,дитина в рік підбила собі око,а офтальматолог черговий був на своєму приватному прийомі.І як завжди винні батьки у наших лікарів
  • Інна Мельник

    Замість вибачення отримали погрози.

keyboard_arrow_up