Як «нова копійка»: у виробничому підрозділі «Локомотивне депо Козятин» пройшла виставка локомотивів

Як «нова копійка»: у виробничому підрозділі «Локомотивне депо Козятин» пройшла виставка локомотивів
Козятинські залізничники презентували на виставці електровоз ВЛ80к № 139, побудованого 31 травня 1967 року Новочеркаським електровозобудівним заводом
  • #Залізновеземо. У Козятині відбулася виставка модернізованих та відремонтованих електровозів, маневрових та магістральних тепловозів.
  • Свої експонати представили п’ять виробничних підрозділів Південно-Західної залізниці, серед яких і наше локомотивне депо.
  • Переможці наразі ще невідомі, але серед стовідсоткових фаворитів точно є електровоз, відремонтований руками фахових козятинчан-залізничників.
  • Розповідаємо подробиці

Подібні виставки «залізних коней» проводяться за розпорядженням Укрзалізниці кожного кварталу по всіх залізницях. Цього разу, у п’ятницю, 21 квітня вона пройшла у Козятині. Наше локомотивне депо представило свій експонат —  електровоз ВЛ80к № 139, «Локомотивне депо Київ- пасажирський» — електровоз серії ЧС4 № 189, «Локомотивне депо Жмеринка» — магістральний тепловоз М62-1336, «Локомотивне депо Гречани» — магістральний тепловоз 2М62у-0349 та «Локомотивне депо Дарниця» — маневровий тепловоз ЧМЕЗт № 7121. Свіжопофарбованих та оновлених виставкових красенів-велетнів оглядала експертна комісія, яка з’їхалася у наше місто.

►Фото надані керівництвом депо

Відео дня

Ми також побували на цій події та мали нагоду одними із перших побачити оновлені сталеві машини, які виблискували на сонці. В день виставкового заходу поспілкуватися з керівництвом депо не вдалося, через робочі моменти та зайнятість. Проте, згодом, все ж розпитали деталі проведення самої виставки та про експонат, який представили наші місцеві залізничники.

Як розповів газеті начальник локомотивного депо Козятин Сергій Ваколюк, на виставку беруться локомотиви з неексплуатованого парку, ті, які знаходяться в довготривалому простої і відновлюються силами працівників депо. Тобто, виставка дає можливість ввести їх в експлуатацію, збільшити парк діючих локомотивів та закріпити професіоналізм персоналу. Рухомий склад приводять до належного технічного та культурного стану і він знову виходить на колії.

Сама виставка має три етапи — підготовка, ремонт та естетичний вигляд.

— Всі люди, які задіяні у підготовці до виставки, кваліфіковані та грамотні спеціалісти, професіонали своєї справи, — говорить Сергій Ваколюк. — На відновлення локомотива йде два місяці. 

Козятинські залізничники презентували електровоз ВЛ80к № 139, побудованого 31 травня 1967 року Новочеркаським електровозобудівним заводом. Востаннє його капітально ремонтували ще в 2000 році. А цей раз невтомні працівники депо вдихнули у електровоз нове життя. Презентований рухомий склад відремонтували й модернізували у деповських умовах. Зокрема, фахівці Козятинського локомотивного депо встановили діодне освітлення кабін управління, буферних ліхтарів, підкузовного освітлення та прожекторів. Аби поліпшити умови праці локомотивних бригад, встановили системи кондиціонування в кабінах машиніста та сучасні крісла, а також прилади теплового обдува лобових вікон. Є тут і мікрохвильова піч та сонцезахисні штори. Встановили камери по курсу руху. І це ще далеко не весь перелік модернізації.

Ззовні та всередині виставковий локомотив пофарбований багатокомпонентними фарбами, що «зберігатимуться тривалий час і виконуватимуть антикорозійну функцію». А патріотична назва «Вперед до перемоги» заряджає локомотив ще більшою силою.

Як зазначає начальник локомотивного депо Козятин Сергій Ваколюк, за друге півріччя 2022 року, козятинські експонати вже двічі були переможцями. Тож тримаємо за наших залізничників кулачки і на цей раз. Бажаємо перемоги та подальших успіхів у цій нелегкій, але такій важливі професійній діяльності.

Читайте також:

Залізничне ретро: перші вагони

150 років тому через Козятин пішов перший поїзд

Які поїзди ходили через Козятин у різні епохи?

Не чув сигналу: у поліції розповіли, як козятинчанин потрапив під локомотив

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (17)
  • Oskar Schastlivyi

    Теперь у Казатина есть ОДИН ЕДИНСТВЕННЫЙ "модернизированно-отремонтированный" "Владимир Ленин"-80!:)))
  • Паньков Ігор

    "Кваліфіковані среціалісти" не отримали надбавок за 2022 рік, хоча працювали весь час.

    Для кого ця стаття? Для самовдоволення вищої керуючої ланки, для менеджерів, які затвердили фарбування локомотивів УЗ в триколор?)
  • Татьяна Зубко

    Молодці.Наші хлопці найкращі.Кваліфіковані і  грамотні спеціалісти. Професіонали своєї справи.
  • Читач60

    спитайте людей. шо в їхньому житті від цього змінилось

keyboard_arrow_up