Студентка Оля: «Вже має бути рік, як мене побили — і нема суду»

Студентка Оля: «Вже має бути рік, як мене побили — і нема суду»
​​​​​​​«Скільки можна тягнути?! Це несправедливо!» Справу про побиття Олі досі не розглянули в суді
  • Резонанс. Пам’ятаєте історію про дівчину з нашого училища, яку побили в гуртожитку? Цей випадок трапився у грудні 2019 року, але справу у суді не розглянули досі. Чому так — дізнавалися наші журналісти.

Після чергової відміни судового засідання Ольга прийшла в редакцію газети вся в сльозах.

— Сьогодні вже жовтень, а 24 грудня мене побили. Вже має бути рік, як мене побили — і нема суду. І це так дивно, — каже дівчина.

Про те, що трапилося з Ольгою у грудні минулого року, писали не лише місцеві газети. Про цей страшний випадок говорили у новинах на загальнонаціональних каналах. П’ятнадцятирічну дівчину жорстоко побили у кумнаті гуртожитку троє дівчат. Настільки сильно, що Ольга потрапила до лікарні з травмами середньої важкості. Самим побиттям дівчата не обмежилися. Ольга мала довге, гарне волосся. Дівчата відрізали його ножем.

Відео дня

Після того, що трапилося, Оля написала заяву до поліції.

— Після того випадку через тиждень одна з дівчат дзвонила до мене і погрожувала, — згадує дівчина. — Але потім поліція подзвонила їй і сказала, щоб вона не дзвонила мені. І тепер вона лише вітається.

Правоохоронці проводили досудове розслідування. Нарешті справу передали до суду, але жодного засідання ще не провели.

— Спочатку перша повістка прийшла. Ми приїхали, сказали, що у судді немає 5 років стажу і вона не буде брати справу в свої руки. Приїхали сьогодні (15 жовтня — авт.), вони спочатку пішли нагору, поговорили, спустилися і сказали, що суддя захворів. І так постійно, — розповідає Ольга.

У судових реєстрах ми знайшли чотири ухвали у справі побиття Олі. Першою призначили підготовче засідання на 16 вересня. Суддею мав бути Валерій Сєчко. Потім відбувся повторний розподіл справи між суддями і другою ухвалою суддею у цій справі призначили Ірину Кучерук. Але вона подала заяву на самовідвід і третьою ухвалою цю заяву задовольнили. Новим суддею у справі призначили Віктора Проця і четвертою ухвалою підготовче засідання призначили на 15 жовтня. Але воно так і не відбулося.

— Я просто коли це почула, я захотіла розплакатися. То у судді немає 5 років стажу, то він захворів. А далі що скажуть? Що він в космос полетів? Скільки можна тягнути?! Це несправедливо! — каже дівчина.

Оля боїться, що суд так і не відбудеться і кривдники залишаться непокарані.

— Їм просто це все з рук сходить. Вже проходить рік. А там далі що, ще рік чекати? Вони просто гуляють. Мені дуже важко це все перенести. Вони до мене ставилися як до іграшки. Душили мене. Головою об стіну. Били ногами в голову. Ножа прикладали, наче перед ними ведмедик якийсь, який не відчуває болю, — згадує Оля, не стримуючи сліз.

Дівчина досі не може оговтатися після того, що сталося. Коли її побили, в неї був струс мозку. Тепер вона погано бачить на одне око. А коли згадує про ту злощасну ніч, сльози градом течуть з очей.

— Підозра була, що тріщина у щелепі. Це ж ногами в голову в чоботах! Дві години просто бити ні за що, — каже дівчина.

Оля сподівалася, що 15 жовтня на суді нарешті все вирішиться. Але засідання скасували, а коли буде нове — поки не повідомили.

Журналісти газети «RIA-Козятин» кілька разів телефонували до прес-центру Козятинського міськрайонного суду, проте нам сказали, що поки прокоментувати цю ситуацію не можуть, тому що Віктор Проць, суддя, який веде справу, на лікарняному. У четвер, 22 жовтня, коли ми телефонували востаннє, нам повідомили, що Віктор Проць подав заяву про відставку і Вища рада правосуддя буде розглядати її під час засідання, тому, ймовірніше за все, відбудеться новий розподіл суддів. Того ж дня відбулося засідання Вищої ради правосуддя, на якій задовольнили заяву Віктора Проця про відставку. Ми слідкуватимемо за ситуацією навколо справи про побиття Олі.

Катерина Загайкевич

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач66

  • Читач66

    До Кості Стогнія звертайтеся,він поможе😂
  • Читач66

    Заспівайте їм пісеньку,може швидше буде😂😂😂
  • Юля Тищенко

    Говорить Украина на передачу,немедленно !!!

    Yana Tyshchenko reply Юля Тищенко

    Юля Тищенко 😏
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації 19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up