Вогонь охопив понад 10 гектар трави та стерні: горіло й у нашому районі

Вогонь охопив понад 10 гектар трави та стерні: горіло й у нашому районі
  • Всупереч заборонам та численним закликам рятувальників, громадяни продовжують нехтувати правилами пожежної безпеки в екосистемах.
  • Лише протягом минулої доби вінницькі рятувальники 18 разів виїжджали на гасіння пожеж сухої трави та стерні.
  • Ці необережні дії не лише завдають шкоди довкіллю, знищуючи рослинність та тваринний світ, але й наражають на небезпеку життя людей.

Вчора, 20 липня, рятувальники ліквідували 18 пожеж сухої трави та стерні, загалом вогнем знищено понад 10 гектарів ґрунту. Це сталося в Хмільницькому, Тульчинському, Гайсинському, Вінницькому районах та в самому місті Вінниці. Про це інформує Головне управління ДСНС України у Вінницькій області.

Надзвичайники благають жителів області не спалювати суху траву, пожнивні залишки та побутове сміття на відкритих територіях. Неуважне ставлення до правил пожежної безпеки може призвести до трагічних наслідків!

Особливо небезпечною ситуація стає під час жнив, коли пориви вітру здатні за лічені хвилини рознести вогонь на значні відстані.

Відео дня

Пам'ятайте: випалювання сухої трави та сміття карається штрафом від 3 060 до 21 420 гривень. Обернутися може й кримінальною відповідальністю. Все залежить від збитків, завданих екосистемі.

Горіння сухої рослинності — процес некерований. Досить швидко незначне займання може перерости у масштабну пожежу. Тож, якщо ви раптом помітили вогонь, не зволікайте та терміново телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

 

Читайте також:

 

Пекельна спека у Козятині: Яка насправді температура на вулицях міста

Як вберегти себе від сонячного (теплового) удару: поради від козятинських лікарів-анестезіологів

Кількість хвор

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up