Енергетики Вінниччини готуються до повторення обстрілів взимку

Енергетики Вінниччини готуються до повторення обстрілів взимку
  • Енергетики Вінниччини готуються до можливих атак на інфраструктуру регіону з боку ворога.
  • Щоб користувачі в області мали електропостачання підстанції обладнують захисними спорудами, роблять запаси запчастин, а також домовилися з оператором малих гідроелектростанцій про співпрацю. 

Про це йшлося під час Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Вінницька обласна Рада, яка відбулася днями за участі представництва влади та керівників підприємств, громадських організацій та територіальних громад області.

За словами генерального директора "Вінницяобленерго" Юрія Касіча, сьогодні проводять роботу щодо фізичного захисту об’єктів інфраструктури. На підстанціях 110 кВ міського кільця Вінниці завершується відновлення інженерних споруд для захисту найважливішого обладнання. Крім того, на десятьох визначених підстанціях області також відновлюються захисні споруди.

Підприємство забезпечене відповідною кількістю генераторів для підтримки центрів керування та ремонтних бригад. Збільшені позиції по обладнанню, пошкодження якого було найбільшим минулого осінньо-зимового періоду.

Відео дня

— Окремо хочу виділити, що у Вінницькій області вже створено п’ять так званих мереж «мікрогрід», тобто невеличких збалансованих районів споживання з власною генерацією. Це вдалося зробити за рахунок злагодженої взаємодії «Вінницяобленерго» та одного з операторів малих ГЕС у Вінницькій області. Вже другий рік поспіль проводяться натурні випробування запуску «з нуля» цих малих ГЕС, тобто пуску після повного відключення. В такому режимі ці ГЕС в змозі забезпечити надійним живленням прилеглі до них населенні пункти — це фактично і є нова розподілена генерація в дії — сказав Юрій Касіч.

На завершальній стадії робота з розроблення принципово нових електричних режимних схем резервування мереж високого класу напруги по місту Вінниця, а також електричних мереж південних районів Вінницької області.

 

Нагадаємо, директор «Вінницяобленерго» розповів про готовність мереж до зими

Читайте також:
Якщо зникло світло або є інші проблеми в електромережі: нагадали онлайн-сервіси та контакти

Як зменшити витрати на електрику удвічі: ефективні поради після підвищення тарифів

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up