Вихованці «Теремка» попіклувалися про безпритульних тварин

Вихованці «Теремка» попіклувалися про безпритульних тварин
  • У дитячому садочку №6 влаштували благодійну акцію.
  • Хлопчики з дівчатками подарували сухий та вологий корм зоозахисникам, які опікуються чотирилапиками, котрі живуть на вулиці.
  • «Саме такі вчинки допомагають виховати дітей», — каже волонтерка Людмила

Ми не раз розповідали про громадську організацію «Захист тварин «Сіромашка». Волонтери, які до неї входять, піклуються про песиків та котиків, які не мають господарів. Дівчата із «Сіромашки» прилаштовують чотирилапиків у сім’ї, а також годують та за потреби лікують тих, хто живе на вулиці. Роблять вони це все за власний кошт, адже фінансової підтримки з міського бюджету не мають. Та часто знаходяться небайдужі люди, які допомагають волонтерам. Цього разу такими помічниками стали юні вихованці дитячого садочка №6. 

— Мені вранці написала на месенджер директорка дитячого садочка «Теремок», запитала, чи зможемо ми під’їхати, тому що діти зібрали харчі для твариночок, — розповідає Людмила Іллієвич-Швець, голова громадської організації «Захист тварин «Сіромашка». — Звісно, ми ніколи не відмовимося від допомоги. Домовилися зустрітись о 10 годині. 

Хлопчики з дівчатками зібрали для тварин чималий пакунок — декілька кілограмів сухого та декілька пачок вологого корму. Вони не лише передали гостинці для котиків і песиків, а й попросили волонтерку передати чотирилапикам від них вітання.

Відео дня

— Це такий приємний жест, — продовжує Людмила. — Коли маленькі дітки дають подаруночки і передають котикам і собачкам вітання — це дуже круто. Такі акції і садочок «Лелека» проводив. Потрібно їх проводити якомога більше і по школах так само, хоча від шкіл ми нічого такого ніколи не бачили, але ж там скільки класів. Садочки самі виявляють бажання допомагати котикам і песикам і ми дуже вдячні керівникам і працівникам, що вони змалечку вносять діткам в сердечка любов до тварин. Саме такі вчинки допомагають виховати покоління, тому що діти на цьому зростають. Хочеться, щоб таких випадків було більше. Ми дуже вдячні директорові садочку №6 та діткам. Допомога нам завжди потрібна. 

Корм, який зібрали хлопчики з дівчатками Людмила одразу передала жінці, яка допомагає зоозахисникам піклуватися про безпритульних чотирилапиків. Козятинчанку звуть Ніна. Вона мешкає поруч із триповерховим котячим будиночком, який змайстрували волонтери для муркотиків, що живуть на вулиці. Людмила каже — біля цього будиночка зараз дуже багато і кошенят, і цуценят. Їх викидають сюди самі ж козятинчани.

— Там жах що коїться, — розповідає Людмила Іллієвич-Швець. — Люди зносять до будиночка тварин, тому що за такі дії немає відповідальності. І навіть притулок не вирішить цієї проблеми. Допоможе тільки гуманне, людське ставлення до тварини. Якщо ти взяв кішечку, то стерилізуй її, а не потім залишають цих маленьких кошенят на смерть. Тому що там вірус і він цих кошенят косить. Ми спостерігаємо таку картину протягом багатьох років. Хоча звертаємося через газети до людей, але ніхто не дослухається. Нашим людям байдуже — викинули і пішли собі додому. А як воно там те кошеня чи цуценя — це нікого не турбує. Це поки закони не будуть діяти, а закони й не будуть діяти, тому що в країні війна і зараз не до тварин, але має бути покарання за такі дії, щоб власник ніс відповідальність.

Найчастіше викидають до котячого будиночка зовсім маленьких цуценят та кошенят, які ще мають бути біля мами. І така ситуація трапляється з року в рік. Чотирилапі малюки, яких залишили на вулиці, часто хворіють, адже імунна система у них ще зовсім слабка. Волонтери роблять усе можливе, щоб врятувати чотирилапиків, та, на жаль, це вдається не завжди.

— Одна жінка принесла з базару коробку і там два цих грибка сидить, — згадує випадок Людмила. — Хороші такі хлопчики, нявчать. Спочатку син бабусі Ніни забрав їх в хату, поки я поїхала за переноскою. Кошенята поховалися під ліжко, аж наступного дня їх вийшло забрати. Але вони встигли підхопити на вулиці вірус. П’ять днів я їх вдома колола, ніхто не вижив. Це так боляче. Це як рана в серці. Для чого їх викинули? Це хлопчики, їх би забрали без проблем. Їм би ще місяць побути біля мами, зміцніти. Навіщо їх на смерть виносити? Вони не виживають в таких умовах.

Волонтери вкотре нагадують — будиночок для котів це не притулок, тому там залишати тварин не можна. Адже притулок — це приміщення, де створені належні умови для перетримки. Натомість будиночок зробили для того, щоб котики, які вже живуть на вулиці, мали де сховатися.

— Не зносьте до будиночка тварин, краще стерилізуйте своїх домашніх улюбленців. Завжди можна домовитися з ветеринаром, щоб розбити суму на декілька разів, — підсумовує Людмила.

 

Читайте також:

Врятували совеня, яке випало з гнізда

Прихистив старенького песика, якого знайшли біля «Екзотіка»

Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наталия Березовская

    Це ще й не дешевий корм,де ці дітки підробляють
  • Anna Matyxa

    Я в захваті, Дякую Вам величезне!!!!!! Вихователі Ви неймовірні!!!!!! Дякую!!!!!
  • Марина Коломиец

    Чудовий приклад для інших,молодці,всього декілька гривні ,а це життя пухнастиків
  • Людмила Лисюк

    Які молодці!!!

keyboard_arrow_up