Прихистив старенького песика, якого знайшли біля «Екзотіка»

Прихистив старенького песика, якого знайшли біля «Екзотіка»
  • Біля магазину в центрі міста жалібно скавучав пекінес. Небайдужі люди доправили його до ветеринара і повідомили зоозахисникам, які взялися шукати власника.
  • На жаль, пошуки господаря чотирилапика виявилися марними, але з’явився новий — песика забрав козятинчанин Сергій Сушко.
  • «У песика буде можливість зустріти старість у люблячій, турботливій родині», — каже волонтерка Людмила

Два тижні тому до голови громадської організації «Захист тварин «Сіромашка» Людмили Іллієвич-Швець надійшов телефонний дзвінок. Ольга, яка мешкає у дев’ятиповерхівці на Грушевського, 23, повідомила, що поруч із магазином «Екзотік» навпроти її будинку самотньо сидить пекінес і плаче.

— Він сліпенький, швидше за все заблукав і не зміг повернутися додому, — розповідає Людмила. — Того дня саме дощ був, все мокре, погода неприємна. Ольга подумала, що, можливо, песика збила машина, якщо він лежить і плаче. Запитала, що робити. Я сказала, що йому потрібно надати хоча б мінімальну допомогу. Ольга попросила одного чоловіка, він допоміг занести песика до ветеринара Олександра. Лікар його оглянув, дав необхідні ліки, але пекінес чомусь дуже кричав. Вони взагалі самі по собі крикливі, а його ще й паніка взяла.

Відео дня

Ту ніч чотирилапик переночував у ветклініці. Наступного дня Людмила забрала його до себе. І взялася за пошуки власника тварини, адже було видно, що собака домашній. Написали оголошення в інтернеті, що знайшли біля магазину чотирилапого, виклали фотографії собачки. Але ніхто не дзвонив за вказаним номером.

Люди підказали, що чотирилапик дуже схожий на пекінеса, з яким гуляв один дідусь, що живе неподалік від «Екзотіка». Але чи справді це один і той же собака — стовідсотково сказати не міг ніхто. Волонтерка поїхала за вказаною адресою, але там ніхто не відчинив.

Минув майже тиждень, власник пекінеса так і не знайшовся, тож вирішили шукати для тварини нову домівку. Людмила написала оголошення на фейсбук, чи може хтось прихистити песика і залишила свій номер телефону. Відгукнулося двоє людей.

— Першим до мене зателефонував Сергій Сушко, — каже волонтерка. — Він сказав, що його мама побачила оголошення в інтернеті і виявила бажання забрати. У них уже є песик, вона живе в приватному будинку, Сергій у квартирі. Він хотів одразу забрати пекінеса, але я попросила часу до наступного дня, тому що саме мала їхати за адресою, яку мені повідомили люди, щоб перевірити, чи собачка не живе у того дідуся, про якого мені говорили. В разі чого обіцяла Сергієві зателефонувати. І дівчина ще одна телефонувала, також небайдужа. У неї теж є котики і песики. Вона так само побачила в інтернеті оголошення і хотіла забрати пекінеса.

Чотирилапика вирішили віддати Сергієві, оскільки він зателефонував першим. Людмила зустрілася з ним і передала собачку.

— Одразу було видно, що він людяний, Сергій песика одразу обійняв, взяв на руки, — каже Людмила Іллієвич-Швець. — Поніс його в руках, тому що бокса для переноски як такого не було. В котячий собака не вліз би, а велика переноска важила б більше, ніж той песик.

Зараз чотирилапик живе у мами Сергія в приватному будинку. Там велике подвір’я, тож песику буде де і погуляти і погратися. На зиму Сергій забере його до себе в квартиру.

— Пізніше він фотографії вислав, дякувати Богові, все добре, я ще потім передзвонювала, — додає волонтерка. — Вже він там адаптувався. Добре, що є інтернет і добрі люди і вдалося прилаштувати цю чотирилапу дитину. Він сліпенький, йому вже напевно більше десяти років, але людей це не зупинило. У нього буде можливість зустріти старість у люблячій, турботливій родині. Це найголовніше. Хочеться, щоб таких випадків було більше.

 

Читайте також:

Безкоштовно роблять щеплення домашнім улюбленцям. Як записатися?

В лісах Вінниччини живуть дикі коти, лані, лосі, муфлони, зубри і олені

Облаштували будиночки для вуличних котів у дворі своєї багатоповерхівки

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Мксим Невеличко

    Олешнрлоншгплашщп
  • Наталья Игнатенко

    Молодець!
  • Галина Грабар

    Молодець
  • Danyila Segelbach

    Не перевелись ще Люди

keyboard_arrow_up