Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді

Відро пива і накрита «поляна»: разом з поліцією перевірили улюблені місця відпочинку молоді
  • Провели один вечір з козятинськими поліцейськими на профілактичних відпрацюваннях. Перевіряли громадський порядок у найулюбленіших місцях відпочинку нашої молоді і не тільки. Де було спокійно, а де гучно та «під градусом» — читайте у нашому репортажі

Вечір п’ятниці, 12 квітня. На годиннику — 20.00. У козятинському відділенні поліції готуються до патрулювання міста. На варту заступають поліцейські офіцери громади, працівники ТЦК, служби у справах дітей, ювенальної превенції. Цього разу запросили і пресу. Завдання від заступника начальника козятинського відділення поліції, начальник сектору взаємодії з громадою Євгена Трайдакало — дві зони відпрацювання, Козятин та Глухівці. Визначають склад екіпажу, слухають інструктаж і до роботи.

— Відпрацьовуємо основні проблемні місця по місту, — дає настанови Євген Трайдакало. — Напрямки такі — парк, центральний ринок, стадіон, територія училища, ПРБ, недобудови — там, де молодь відпочиває. Перевіряємо громадський порядок, неповнолітніх на транспортних засобах, адже на вулиці потепліло і вони вже почали їздити. Зверніть увагу на вечірні кафе. По закінченню кожен пише рапорт. Несемо службу.

В парку — тихо

Журналістів «прикріпили» до екіпажу з поліцейськими офіцерами громади Олександром Пазюном та Романом Стецюком, старшим інспектором ювенальної превенції Іваном Оберняком та начальником служби у справах дітей Козятинської міської ради Володимиром Пахольчуком.

Першою локацією став центральний парк нашого міста. Молоді там, як і зазвичай, було багато. Та їхній відпочинок, на момент перевірки, не порушував громадський спокій, без алкоголю та лайок. На поліцію реагували спокійно, чемно. Приємно вразила компанія хлопців, які проводили свій час біля центрального входу.

Як тільки побачили і почули, що їх фотографують і вони будуть в «RIA-Козятин», швиденько стали гуртуватися, щоб потрапити в кадр. Тай загалом, пройшовши по парку, все було тихо і спокійно. Винятком стала пара, яка відпочивала біля дитячого майданчика із цигарками в зубах. Стражі правопорядку зробили їм зауваження, пояснили, що в громадських місцях палити не можна. Поїхали далі. 

На стадіоні, недобудовах — теж спокійно

Наступна локація — міський стадіон «Локомотив». До обходу тамтешньої території долучився ще один патрульний екіпаж з працівниками ТЦК. На годиннику 21.00. Відпочиваючих тут теж трохи було. Тихо, пахне свіжою зеленню, спокійно, без метушні. В основному заполонили лавочки біля водойми. І все було б добре, але… натрапили на неповнолітнього, який теж палив цигарки.

До речі, як виявилось згодом, в полі зору правоохоронців він потрапив уже не вперше. Відповідно до статті 175-1 Кодексу про адмінправопорушення йдуть складати протокол і встановлювати, де він придбав пачку цигарок, бо поліції він сказав, що «стрільнув» кілька штук. З хлопцем провели профілактичну бесіду. Ще було кілька компаній, які проводили свій вільний час на стадіоні: хтось робив пробіжку перед сном, хтось просто прогулювався, але то все не заборонено.

За графіком — «Шаховий клуб», що знаходиться біля мосту. На нього теж багато нарікань. Писали нам за це місце і наші читачі, щоб поліція звертала увагу, адже часто-густо там влаштовують п’яні та гучні посиденьки. Та в даному випадку все було тихо, ні душі. Прямуємо до залізничного училища. З ліхтариками правоохоронці прочісують територію і тут теж спокійно. І це добре. Як сказав Олександр Пазюн: «Тихо — значить провели гарну профілактику».

Разом з іще одним патрульним екіпажем їдемо до руїн, які знаходяться на території колишньої військової частини. Об’їхали її з різних сторін — нікого. Хоча, за словами поліцейських, сюди частенько заходжує молодь, а тут — небезпечно.

— Об’їдемо ПРБ, заїдемо на територію центрального ринку і повернемося ще раз у парк, — каже Олександр Пазюн. 

П’ять пляшок пива та «поляна» біля майданчика

На ПРБ спокійно, тримаємо курс на ринок, той, що по провулку Наумова. Це місце також облюбувала козятинська молодь. Там великі стелажі, накриття, подалі від людей. І тут нас чекала компанія з двох хлопців, яким трохи більше за 20, за відром пива. І це не перебільшення. Чотири пляшки цього напою лежали вже спорожнілі, п’ята — ще була ціла. Одна об’ємом більше двох літрів. Вечір п'ятниці, вирішили так «розслабитися».


— Тут були ще хлопці, вони пішли, а ми залишилися, — сказав один із молодиків. — Ми все поприбираємо, ведемо себе тихо, нікому не шкодимо, нічого поганого не робимо, і нічого хорошого теж, в принципі.
Виписали дві Постанови за статтею 178 «Розпивання пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях». За таке доведеться заплатити 119 гривень штрафу у 15-денний термін. 

По дорозі ще раз об’їхали міський парк. На годиннику близько 23.00. Все тихо, ніхто не бушував.

Наостанок вирішили відвідати центр села Козятина — теж одне з улюблених місце відпочинку місцевої молоді. Біля дитячого майданчика з неосвітленої Центральної виднілися ліхтарики. Як виявилось згодом, то підсвічували накриту «поляну», яку влаштували прямо на дерев’яній конструкції колодязя. Тут і пиво, і слабоалкогольні напої, і енергетики, і горілка. На закуску — снеки та шоколад. Компанія, яку правоохоронці застали поруч, приїхала сюди з Юрівки. Але, як стверджували хлопці і дівчата, то не їхня «поляна», а друзів, які відійшли.

Молодь попередили про комендантську годину, яка незабаром розпочнеться. Поки поліціянти проводили профілактичну бесіду, все швиденько прибрали.

 

 

Пили і галасували біля Алеї слави у Глухівцях

Цього ж вечора патрулювали паралельно і у Глуховецькій громаді. Провели профілактичну роботу у Бродецькому і поїхали у Глухівці. Всі п’ять екіпажів. І за 10 хвилин до комендантської години застали недалеко від Алеї пам’яті юрбу молоді, близько 20 осіб. 

— Вони в автівці увімкнули музику, відкрили багажник, пили спиртне, — розповідає поліцейський офіцер громади Микола Дзюба. — На них понаскладали протоколів і притягнули до адмінвідповідальності, за порушення тиші, за розпиття алкогольних напоїв. Для уникнення в майбутньому подібних ситуацій, звертаємо увагу, що такі відпрацювання будуть проводитись і надалі.

Отакий він, один день з відпрацювання козятинськими поліцейськими громадського порядку. Різні локації — різні люди. Хтось просто відпочиває, насолоджуючись компанією друзів та живим спілкуванням, а комусь того мало. В хід йдуть цигарки та алкоголь. Але не варто забувати, в який час ми живемо. Бережіть себе та оточуючих і не забувайте — такі відпрацювання відбуваються на постійній основі, кожні вихідні і не тільки. Тож будьте законослухняними.

Читайте також:

Зібрали майже 12 тисяч для бійців, що захищають небо над Козятином

Добре, що на стадіоні трохи лад навели, але й шкоди трохи зробили

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ангелина Колосенко

    Вже напевно всю каву випили біля атб ?)
  • Читач07

    Клоуни. Те що робиться щодня в них під носом не бачать, сліпі і глухі. Кому ця одноразова показуха потрібна?

    Алла Чорноус reply Читач07

    В нас не поліцейські, а фотомоделі, тільки те й роблять що позують перед фотокамерами. От тільки в дзеркало мабуть на себе не дивлячись - ненажерливі тварюки
  • Tetyana Kostyuk

    Залишки вчорашнього  випивона з шашликаии в дворі. А прибирати немає кому.

    Алла Чорноус reply Tetyana Kostyuk

    От цього поліцаї не бачать, для них все чисто і тихо. По місту багато камер і вирахувати хто сміття залишив багато сил не забире, але ж це треба сраку підняти і щось робити, це ж не шаурму їсти і каву пити

keyboard_arrow_up