Зібрали майже 12 тисяч для бійців, що захищають небо над Козятином

Зібрали майже 12 тисяч для бійців, що захищають небо над Козятином
  • Акустичний благодійний концерт зіграв просто неба Сергій Гайдучок.

  • Збирали кошти для зенітно-кулеметного батальйону, який збиває шахеди у Вінницькій області.

  • Гроші підуть на ремонт автівок, на яких військові виконують бойові завдання

Субота, 13 квітня. На годиннику майже десята ранку. Біля супермаркету «Фора» налаштовують апаратуру. Сьогодні лідер гурту «Draft», волонтер благодійного фонду «Бойовий волонтер України» разом зі звукорежисером Костянтином Гончаром грає тут сольний акустичний концерт. Мета — закрити збір для одного з підрозділів ЗСУ, який оголосив благодійний фонд.

— Сьогодні ми збираємо гроші для зенітно-кулеметного батальйону Вінницької області, який захищає небо Вінниччини, зокрема і Козятина від шахедів, — каже Сергій Гайдучок. — Тому, друзі, давайте разом зробимо гарну справу, задонатимо на нашу безпеку і допоможемо хлопцям в ремонті автівок. Тридцять тисяч гривень треба на ремонт трьох автомобілів. Наступна пісня має назву «ЗСУ». Я написав її, коли почалася велика війна.

Відео дня

Окрім «ЗСУ», Сергій зіграв також інші пісні гурту «Draft» — «Зима», «Чи це нам сниться», «Монолог», «Весела». Поки тривав концерт, козятинчани донатили в чохол від гітари, який поставили навпроти імпровізованої сцени. Гроші кидали не лише глядачі, а й люди, які просто проходили повз.

Гайдучок грав не тільки авторські пісні, а й кавери. Козятинчани почули «Пісню про Вінні-Пуха» Арсена Мірзояна, хіт Степана Гіги «Розмова з тобою», «Пісня буде поміж нас» легенди української естради Володимира Івасюка, «Гей, соколи» і навіть саундтрек до популярного на початку двотисячних мультсеріалу «Кітпес».

— Продовжуємо, ану, скажіть, що зіграти? — питає публіку Сергій.

— Запах рідного дому, — пропонує Паша пісню гурту «Draft».

— Це на такій гітарі погано вийде, — каже Гайдучок і починає награвати акорди треку «Не дзвонила, не заходила» гурту «MotoR’Rolla». — Хочу вам розказати цікавий факт про гурт «MotoR’Rolla». Коли почалася повномасштабна війна, барабанщик гурту певний час із сім’єю жив у мене. Через наш Козятин пройшло дуже багато зірок, тому що війна об’єднала всіх: і багатих, і бідних, різних людей. Тому давайте сьогодні також об’єднаємося і разом допоможемо армії, допоможемо зенітно-кулеметному батальйону Вінниччини зібрати 30 тисяч гривень і відремонтувати автівки.

Зіграв Сергій Гайдучок також декілька пісень із власного акустичного проєкту — «Журба», «Кольоровий сон», «А ми русню розірвемо».

— Тепер давайте перевіримо, чи ви вивчили приспів, — каже Гайдучок. — Він важливий для кожного.

Глядачі всі разом співали: «А ми русню розірвемо і далі підемо будувати кращий світ, розфарбуєм все в жовтий, а може в блакитний, хай здохне весь російський рід».

На біс Сергій на прохання публіки ще раз заспівав «ЗСУ» та «Весела».

— Дякую друзі, з вами був Сергій Гайдучок та Костянтин Гончар від фонду «Бойовий волонтер України». Ми сьогодні збирали на зенітно-кулеметний батальйон Вінницької області. Слава Україні! — гучно каже Гайдучок.

— Героям слава! — кричать у відповідь глядачі.

Після виступу дівчата з хлопцями робили із Сергієм фото і брали автографи не лише в Гайдучка, а й у гітариста гурту «Draft» Сергія Нечая. Найбільше пощастило Паші та Насті, вони пограли на гітарі Сергія Гайдучка, поки він разом зі звукорежисером Костянтином Гончаром складав апаратуру.

Під час акустичного концерту козятинчани задонатили 11 970 гривень. Для ремонту автівок потрібно 30 тисяч, тому збір триває. Ви також можете долучитися і зробити свій внесок. Для цього достатньо кинути гроші на картку Монобанку. Посилання на збір тут.

— Дякуємо відділу культури Козятинської міської ради за допомогу в організації благодійного концерту, магазину «Дніпро М» за надання електрики для під’єднання апаратури та всім небайдужим, хто задонатив, — каже Сергій Гайдучок.

Вже наступної суботи, 20 квітня на козятинчан чекає ще один крутий благодійний захід — відкриття байкерського сезону. Гурт «Draft» знову вийде на імпровізовану сцену біля «Фори», але цього разу у повному складі, а козятинські байкери проведуть благодійний мотопробіг на своїх залізних конях. Під час заходу збиратимуть кошти на 80 Десантно-штурмову бригаду. Початок о 10:00.

 

Читайте також:

Працюють всього вісім днів, а вже відправили дев'ять посилок

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тая Остапюк

    Молдці успіхів вам мирного неба

keyboard_arrow_up