Добре, що на стадіоні трохи лад навели, але й шкоди трохи зробили

Добре, що на стадіоні трохи лад навели, але й шкоди трохи зробили
  • Зазвичай на стадіон Локомотив ми приходимо в день спортивних змагань чи за викликом місцевих активістів. Не став винятком день суботи, 30 березня.
  • Молода сім’я Руслан та Неоніла повідомили, що на стадіоні вирізають багато дерев, які в літню спеку могли б стати затінком від сонця.
  • «Цих хлопців з пилками, якось можна зупинити?» —  запитав нас Руслан.

На стадіоні ми були після розмови з Русланом десь через години три. Від майданчика зі штучним покриттям до самих воріт спортивної бази доносився дитячий гомін. Там проходило тренування майбутніх зірок футболу команди «Локомотив». Було бажання поговорити з батьками 8-річних футболістів, але подумки вони були на зеленому газоні і ще більше зконцентровані, ніж прискіпливі тренери футболістів. Тож батьків не чіпали. 

Першими нашими співрозмовниками учениці Ксюша, Аріна, і Соня. Ми їх запитали, які вони помітили зміни на стадіоні? —Лавочок більше стало, на доріжці нори бобрів засипали і зробили стелаж на якому ми стоїмо. Чи помітили діти, що спиляли трохи живих дерев ми не запитували, то ще не їхній рівень.

Відео дня

В передостанній день березня погано клювали риба.Тож за поганої рибалки хвилини чотири нам подарував любитель риболовлі пан Микола. 

— Я не знаю, але хлопці кажуть, що у них на вирубку дерев є дозвільні документи. Була б моя воля, я залишив би тих три липи, що навпроти футбольних воріт. Хто там, що хотів зробити? Може кронували?, так хто так дерева кронує? Залишили три стовбурі і задоволені собою. Щодо порядку на стадіоні, то його більше стало. 

На спінінгу, що зліва у пана Миколи почало клювати і він перевів усю увагу на сигнальну прищепку.

Пан Олександр займається на стадіоні спортивною ходьбою. Пам’ятає, коли наш стадіон тільки з трьох сторін омивався водокачкою. Каже тоді дерева посадили, що в літню спеку було де укритися від сонця. 

— В таких умовах, як на стадіоні є зараз, тут можна проводити час, як тільки розвиднілось до 10 годин ранку і під вечір. Дерева спиляли, коли сонце буде пекти, так  від сонячних променів ніде буде укритись. Що хорошого зробили, так це те, що посадили сосни. Тільки їм ще треба прижитись і рости років 15. А сосна — це навіть добре для здоров’я, — сказав пан Олександр і пішов чергове коло біговою доріжкою

Пані Людмила з донькою Аріною на стадіоні постійні гості. Приходять на прогулянку буває і двічі на день. Їм дуже не подобається, що закрили гіллям прохід стежкою. Це пов’язано з тим, що на стадіоні люди вигулювали собак пояснюємо ми пані Людмилі. 

— Я тоже за це, але я проти, того, щоб у моєї доньки була якась червона лінія якою відгородили  забороною вигулу собак. Так не повинно бути, тим більше під час військового стану. Вхід на стадіон може бути один, а виходів зі стадіону може бути два переконана пані Людмила.— Ми говорили на цю тему з директором стадіону Володимиром Шурманом. Він гілля має прибрати після того, як поставить  там паркан. —Було б непогано, щоб адміністрація стадіону прибрала те гілля, — сказала на завершення нашої розмови пані Людмила. 

Дочекалися ми на стадіоні пана Руслана. Того самого Руслана, який нам телефонував. 

— Дивіться, скільки стоїть сухих стовбурів. Треба дрова — пиляйте й паліть їх. Навіщо спилювати дерево, яке років 5 чи навіть 10 ще  має бути живим? Є чим зайнятися: паркан до ладу приведіть. До речі, його на минулому тижні білили, тільки пішов дощ і побілені секції зараз мало чим відрізняються від тих, які не білили. Які секції білили краще видно на землі ніж на паркані. А щодо дерев, то ви напишіть, що пиляти надто дужо то не здраво, — завершив нашу розмову польською приказкою пан Руслан.

Говорили ми з директором стадіону на тему скарг щодо зрізаних дерев. Він пояснив, що зрізає дерева тільки ті, які були пронумеровані лісопатологом. 

Заради справедливості можна додати, що біля доріжок стадіону з’явилися різнокольорові лавки. Частина їх зі спинками, а деякі без спинок.



 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up