В Україні почала роботу нова митниця

В Україні почала роботу нова митниця

Від сьогодні, з 8 грудня, Державній митній службі передаються повноваження Державної фіскальної служби з реалізації державної митної політики, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи.

Про це повідомив голова ДМС Максим Нефьодов у Facebook.

«Сьогодні о 00:00 офіційно запустилась Нова митниця. Це ще тільки початок побудови нового держоргану, який буде справді працювати для платників податків», – написав Нефьодов.

Він додав, що о 00:03 вже була оформлена перша експортна декларація на вантаж, а опівночі був оформлений перший рейс у міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Відео дня

«Ще залишаються точкові питання, які розгребемо за тиждень – місця доставки, окремі випадки транзиту, особливості роботи залізниці. Але в цілому все добре, працюємо далі», – зазначив очільник ДМС.

На сторінці зазначили, що за цей чаc: “скоротилась кількість регіональних митниць з 26 до 16; у першому читанні Верховна Рада підтримала перехід до однієї юридичної особи; прийнято закон щодо створення інституту авторизованих економічних операторів; прийнято закон про режим спільного транзиту; запущено тестовий портал та кол-центр для скарг громадян; створено калькулятор розрахунку платежів при митному оформленні автомобілів”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up