В Сигналі люди вийшли шукати у водогоні пробоїну

В Сигналі люди вийшли шукати у водогоні пробоїну
  • На місці події вулиці Космонавтів ми опинилися випадково. Їдучи по службовим справах помітили, що в чагарниках між будинками чоловіки перекопують землю, а жінки стоять над ними. Подумалось, що чорні археологи метал шукають, але коли це  роблять жінки-пенсіонерки, то не схоже. Вирішили поцікавитись в чому суть земельних робіт. 

Жінки розповіли, що з однієї сторони вулиці Космонавтів в будинках є вода, а з їхньої сторони вода ледве з кранів тече. Тож чоловіки хочуть знайти водну магістраль і залатати пошкоджене місце. 

—  А чому не звертаєтесь за допомогою спеціалістів міської громади, - запитуємо. 

Відео дня

—  А що воно дасть? - відповідають жінки - Нам все тільки обіцяють. - так каже чоловік, який тільки виліз з кринички підземної комунікації.— Сільський голова перед кожними виборами обіцяв: виберіть мене, я вам новий водогін проведу. Не провів, хоча керував селом не одну каденцію.

— Який водогін, він сміття ні разу не вивіз, що ми громадою зносили на те сміттєзвалище добрих 30 років, - підключається до розмови одна з представниць слабкої статі.

— То покажіть мені той 30-річний смітник, - запитали ми співрозмовницю. 

— Самі йдіть, - каже вона, - Ще не вистачало, щоб за мене в селі стали говорити, що я ябеда

Сміттєзвалище майже в центрі села і правда страшне, тільки за 30 років можна було й більше наносити. Коли повернулися до водогону, чоловіки докопалися до води. Тільки вагалися то джерельна вода чи вода яка вийшла з водогону. Свій вердикт винесли жінки. Кажуть, в криницях малий рівень води, звідки на такій висоті джерелу взятися? — Найняли б екскаватора та дожилися до того, що в селі жодного екскаватора немає. - каже один з чоловіків.

— Так зверніться до міської ради, Сигнал входить в Козятинську міську ОТГ, - запропонували ми селянам. 

— Нічого нам ніхто не зробить. Нам тільки обіцяють мало не золоті гори, - відповіли вони. 

Ми зателефонували очільниці міста Тетяні Єрмолаєвій. Вона в цей час була на посадці дерев в Махаринцях. Відповіла на телефонний дзвінок по завершенні посадкової акції.

— Спробую сигнальцям допомогти технікою. Хоча у вихідні дні долучити когось до роботи не просто. Комунальники також мають сім’ї і мають законний вихідний, - каже вона.

Ще ми запитали у депутата Сокілецької сільської ради минулого скликання чи правда, що сільський голова скільки був головою сільської ради ні разу з Сигналу на вивозив тверді побутові відходи.

— Один раз вивозив і це за 4 каденції коли був на посаді. Питання вивозу сміття часто ставились на сесії, відповідь у нього була завжди одна: поки для вивезення побутових відходів від населення немає вільного транспорту, - сказав депутат попереднього скликання.

На ранок 11 квітня стало відомо, що вода, до якої докопалися чоловіки - виток з магістралі. Люди самі найняли екскаватор по ціні 450 гривень за годину роботи техніки. Поки на 11 ранку за 2 години роботи пошкоджене місце і трубу водогону не знайшли.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Кіпоренко Олександр

    Навіщо мер та депутати, вміють обіцяти та красти. Жах та ганьба!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up