В області розпочинають вакцинування південнокорейською AstraZeneca

В області розпочинають вакцинування південнокорейською AstraZeneca

На Вінниччину уже доправили 13 700 тисяч доз вакцини AstraZeneca південнокорейського виробництва.

Відомо, що 28,29,30 квітня вакцину отримають люди віком 65+, незалежно від професії та підписаної декларації з сімейним лікарем. Охочих вакцинуватися запрошують записатися у чергу на щеплення проти COVID-19 за місцем проживання у реєстратора пункту щеплення.

Адреси та телефони тимчасових пунктів щеплень 

Масова вакцинація відбудеться в рамках тестування можливостей національної системи вакцинації згідно затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 квітня 2021 р. № 340-р «Національного плану вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період до 31 грудня 2021 року».

Відео дня

Повідомляється, що частина партії AstraZeneca-SKBio (170 доз) буде використана у кінці травня для введення других доз тим, хто отримав щеплення вакциною AstraZeneca (Covishield) у кінці лютого цього року.

Наразі на Вінниччині щеплюють трьома видами вакцин. Короноваком вакцинують маломобільне населення та опікунів. 28 -29 квітня китайською вакциною щеплюватимуть освітян та працівників шкіл, які залучені до проведення ЗНО. Comirnaty використовується для щеплення співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби. Також мобільні бригади продовжать вакцинувати співробітників та підопічних спеціалізованих закладів догляду.

"У нас працює 15 лікарів". Про сімейну медицину Козятина
Україна отримала кілька мільйонів доз вакцини від гепатиту, правця і кашлюку
Привезли вакцину Pfizer: кого першими вакцинують?
Китайська вакцина: кому в області робитимуть щеплення першочергово та які можуть бути побічні реакції?
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up