У райраді створили комісію з якості питної води в Козятині

У райраді створили комісію з якості питної води в Козятині
  • У середу, 9 вересня, в малому залі засідань Козятинської районної ради відбулись слухання щодо якості води в кранах козятинчан.

З доповіддю виступив інженер відділу  водопостачання КТУ Андрій Туруля. Після його виступу головуючий на зібранні Віктор Слободянюк сказав наступне. 

– Коли цвіте вода і рівень падав у водоймах, вам вже потрібно було бити тревогу. Навіть створити комісію і ми б в особовому порядку зобов’язали б зробити приспуск води. А ви просто бездієте. Які будуть вжиті заходи для покращення стану постачання води?

– Будемо звертатися в районну раду, – сказав інженер водопостачання

Відео дня

– До нас не треба звертатися, – наголосив головуючий, – Ми вже самі звернули увагу, що ви вводите в оману журналістів. Розповідаєте, що зверталися до нас, а ми бездіємо. Так як ви вводите в оману і пресу, і людей, то ми будемо діяти згідно чинного законодавства. Список у вас є, з ким треба розмовляти, щоб приспустити воду? 

– Ні, я не брав такий список.

— Це говорить за ваш рівень роботи, – сказав Віктор Слободянюк і додав, –  я розумію, що роботи ніякої не ведеться. Сьогодні місто разом з вами віддалилось від питання якості води. Я хочу, щоб санслужба і держспоживслужба доповіли нам, в якому стані знаходиться вода. Ви робили її аналіз.

Завідувач міськрайонних лабораторних досліджень Леонід Ящук повідомив, що останні дослідження показують, що вода не відповідає ні по якості, ні по запаху. 

– При нормі не більше 2, запашність води маємо 4 бали. По бактеріологічних показниках вода не відповідає якості безпеки. По фізико-хімічних показниках вода хороша, – казав Леонід Ящук. – Але я хочу почути від представника водопостачання, скільки вони фільтрів поміняли і скільки вклали грошей в модернізацію. Разом з тим я хочу сказати, що якість води залежить і від самої водогінної мережі. Я працюю 42 роки і не пам’ятаю, щоб у нас проводилась заміна труб. У Глухівцях, наприклад, поміняли труби і у них стала хороша вода.

Після виступів санітарних оранізацій вирішили створити комісію, в яку увійдуть працівники санітарних служб,  ЖКГ та водопостачання, депутати міської та районної ради. Розпочати роботу комісія має 10 вересня. У понеділок, 14 вересня, вона має надати звіт про факти порушення, які має виправити водопостачальна організація.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • В.Саахов

    мафік, кончай триндеть, не оберуть тебе в Козятинську ОТГ. Рилом не вийшов
  • 729

    А що риже  опущене чмо має до води,чи до Козятина
  • Виктор Довгенко

    А в Козятині в воді ще і якість є?Смердюча рідина за 41 грн куб.
  • Кіпоренко Олександр

    На лапу дадуть, та скажуть що вода добра.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up