У парку залізничників у Козятині пора проводити суботник

У парку залізничників у Козятині пора проводити суботник
  • Козятинчани знову забули як користуватися урнами — у парку залізничників знову повно сміття.
  • Попри те, що територію періодично прибирають, це не допомагає.
  • Не краща ситуація і на ставку, та справжній жах чекав на нас, коли ми пройшлися стежкою від парку до пам’ятника паровозу

Знову ми пишемо про парк залізничників і знову восени, як і минулого року. Навідуємося ми сюди не часто і зазвичай приходимо до парку посеред дня. І тоді там практично нікого не буває. Та минулого тижня журналісти нашого видання проходили повз це місце відпочинку ввечері і були вражені кількістю відвідувачів — в парку було повно народу. Всі альтанки були зайняті. В одній із них сидів юнак з букетом квітів, мабуть чекаючи кохану. А в тій альтанці, що перед будівлею спортзалу «Локомотив», хтось солодко спав, не реагуючи ані на стукіт коліс по рейках, ані на звуки з гучномовців. Втомилася, мабуть, людина і лягла собі спочити. Ще в одній альтанці відпочивала компанія підлітків.

Проте кількість людей, яких ми побачили в парку о шостій вечора, вразила нас не настільки сильно, як кількість сміття. Біля урн валялися купи пустих пластикових пляшок, стаканчиків, обгорток та інших відходів. Таку картину ми спостерігаємо з року в рік. Замість того, щоб як культурні люди користуватися смітниками, козятинчани та гості нашого міста, які навідуються до парку, залишають сміття або біля урни, або ж прямісінько на лавці чи в альтанці.

За благоустроєм парку слідкують, адже там і гілки обрізають, і лавки ремонтують, і фарбують. Час від часу і прибирають. Але завжди знайдеться той перший, який кине пусту пляшку чи стаканчик повз смітник. А далі кількість сміття росте в арифметичній прогресії, бо ж люди схильні повторювати одне за одним.

Відео дня

Минув тиждень і в понеділок, 30 вересня ми зазирнули до парку залізничників знову. І тут так само були купи сміття довкола урн. Та цього разу ми пройшли трохи далі і та картина, яку ми побачили, вразила нас ще більше.

Ставок, що причаївся у куточку парку залізничників, потопає у відходах. Пусті пляшки з-під газованок утворили буйки, які мусять оминати качки, що живуть тут. Таке собі плавання із перешкодами. Біля стічної труби повно відходів. Таке враження, наче вони з тієї труби витікли, а не їх викинули на воду. Надзвичайно прикро бачити, як таке мальовниче місце повільно перетворюють на сміттєзвалище.

Ми пішли далі і пройшли стежкою вздовж залізничного полотна. Там сміття виявилося ще більше. Вздовж паркану як не обгортки від сухариків, то пластикові пляшки. Під одним зі стовпів взагалі склад пустих пляшок з-під газованки. Таке враження, наче тут викинули повний пакет. І в таком стані уся територія, аж до пам’ятника паровозу, біля якого, до речі, теж відходи.

У жовтні минулого року ми спільно з козятинчанкою Аллою влаштували на стадіоні суботник і самотужки прибрали одну галявину. Тоді ми визбирали два повних по зав’язку пакети на 60 літрів. Якби козятинчани взялися прибирати залізничний парк і стежку від нього до пам’ятника паровозу, швидше за все, двома шестидесятилітровими пакетами усе б не завершилося. Адже на вигляд тут сміття значно більше.

Вкотре нагадуємо мешканцям та гостям нашого міста, що вже давно пора навчитися користуватися смітниками. І навіть якщо урни немає прямісінько біля вас, рука не відвалиться, якщо донести обгортку чи пусту пляшку до найближчого контейнера або урни.

 

Читайте також:

У Козятині обрізають дерева. Що кажуть козятинці та у міськраді

За руку «Аврору» не спіймали, а побачили, як «Чисте місто» сміттям ПРБ «засіває»

Міський парк тихий зранку, а з вечора і до ночі він «гуде»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Діана Тучак

    Козятинчани взагалі по свинськи поводяться
  • Maha﹆ഒ

    Давно пора
  • Геннадий Ткачук

    Козятин довго ще буде відходити від цюрихського експерименту ,який поки що продовжується
  • Володимир Мономах

    Друзі ви серйозно???
    Засрали і зруйнували все, що було збудовано минулими поколіннями людей, басейн був окрасою міста, а тепер... Ганьба просто і хто це зробив..ми українці!

    Борис Комар reply Володимир Мономах

    Володимир Мономах , декомунізація. 😏

keyboard_arrow_up