У нашому музеї відкрили тимчасову виставку «Визначні місця Козятинщини»

У нашому музеї відкрили тимчасову виставку «Визначні місця Козятинщини»
  • На виставці представлені світлини, живопис і літературу, буклети із фондів музею. В нашій територіальній громаді числяться лише по м. Козятину 13 пам’яток занесених до державного реєстру місцевого значення. 

З нагоди Міжнародного дня пам’яток і визначних місць. В КЗ «Музей історії міста Козятин» відкрито тимчасову виставку «Визначні місця Козятинщини».

На відкриття завітали учні 8 –Б класу Комунального закладу «Ліцей №1 ім. Т. Г. Шевченка Козятинської міської ради Вінницької області» на чолі з заступником директора з виховної роботи Галиною Вікторівною Нагорною та вчителькою Наталією Петрівною Бойко.

Відео дня

Це свято було започатковано за ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам'яток історії та культури задля збереження культурної спадщини України.

Президент України Леонід Кучма підписав Указ про встановлення 23 серпня 1999 року в Україні Дня пам'яток історії та культури, який відзначаємо щорічно 18 квітня — у Міжнародний день пам'яток і визначних місць.

Для гостей було представлено  15 світлин, на яких зображено 13 найпопулярніших пам’ятки Козятинської ТГ, які  занесено до Державного реєстру пам’яток.

Доповнили експозицію книги Леоніда Кривова «Та не забутня війна», «Війна. Погляд зблизька», «В пам’яті народній », «Кривавий слід війни» та буклети випущені музеями Вінниччини і Козятинщини.

Восьмикласники почули розповіді про деякі з представлених пам’яток історії, природи, монументального мистецтва та архітектури,  занесені до  державного реєстру. Учні доповнювали розповідь ведучої своїми знаннями про пам’ятки, за що отримали на згадку  тематичні сувеніри  друковано продукції.

Внесли патріотичні нотки в захід своїм чарівним співом наприкінці зустрічі  учениці Козятинської дитячої музичної школи (керівник Оксана Юріївна Тіхомірова), Аня Гунчак, Лілія  Гайдучок  класу викладача вокалу Тетяни Миколаївни Костюк.

Директор КЗ «Музей історії міста Козятин» Лілія Макаревич

 

 

Читайте також:

Кого і коли вітати з днем ангела: календар іменин на квітень 2024

Магнітні бурі у квітні-2024: календар небезпечних дат та як вберегти здоров'я

Церковний календар на квітень 2024 року: нові дати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лика Семчук

    Щиро вдячна працівникам щотижневика за популяризацію пам'яток Козятинщини..Запрошую з ними ознайомитися в музеї

keyboard_arrow_up