У лікарні вимагають гроші за безкоштовні ліки та послуги. Куди скаржитись?

У лікарні вимагають гроші за безкоштовні ліки та послуги. Куди скаржитись?

Якщо у лікарні вимагають гроші за послуги, медикаменти й витратні матеріали, за які сплачує держава, пацієнт може поскаржитися до Національної служби здоров’я України (НСЗУ) за телефоном 1677 або через електронну форму на сайті.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови НСЗУ Андрій Віленський 20 січня.

Відео дня

Лікарні, які співпрацюють з НСЗУ за програмою медичних гарантій, мають надавати допомогу безкоштовно у межах пакетів послуг. Медичний заклад, в якому вимагали гроші з пацієнта, може втратити договір з НСЗУ і залишитися без фінансування з державного бюджету.

Поскаржитися на лікарню, де вимагають гроші за лікування, можна на сайті НСЗУ через електронну форму. Під час звернення телефоном потрібно детально описати ситуацію:

  • вказати назву лікарні;
  • назвати посаду, прізвище, ім'я та по батькові посадової особи, яка відмовилася надати допомогу, вимагала оплату за медичні послуги, ліки чи інші матеріали;
  • вказати, чи пацієнт купував або сплачував за ліки, витратні матеріали (шприци, гумові рукавички, крапельниці, спирт тощо);
  • залишити телефон для зворотного зв’язку.

Національна служба здоров’я опрацює звернення, здійснить перевірку та у разі виявлення порушень прав пацієнта спрямує листа до правоохоронних органів.

Поскаржитися на лікарню до НСЗУ можна, якщо лікарня уклала договір зі Службою про надання послуг.

Вже 1164 інфікованих козятинчанина: про коронавірус 20 січня
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:00 «Ти мій маяк, без тебе ніяк». Козятинський гурт «Draft» презентував новий трек play_circle_filled 18:16 Штрафи для ухилянтів: Зеленський підписав закон 16:51 Важлива кожна гривня. Допоможіть Юрію Родюку перемогти рак 16:15 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 15:58 Життя Максима обірвав ворожий дрон, коли він виконував бойове завдання 15:13 Україна готується до спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 13:31 Коли та на скільки сьогодні козятинчанам відключатимуть світло: деталі 12:29 Нічна атака дронами: пошкоджено енергетичний об'єкт на Вінниччині 11:00 У жіночому колі мотали ляльки і дізналися про українські традиції photo_camera 10:15 Україну вночі атакували 20 ворожими «шахедами»: ППО працювала й на Вінниччині 09:35 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up