Світла, можливо, буде більше: Україна відновила роботу всіх підконтрольних атомних енергоблоків

Світла, можливо, буде більше: Україна відновила роботу всіх підконтрольних атомних енергоблоків
  • Сьогодні вночі, 13 грудня до енергосистеми підключили вже 9-й енергоблок-тисячник (на 1000 МВт). Нині він набирає потужність.
  • Про це повідомляє Міністерство енергетики України

Як йдеться у повідомленні на сторінці Міністерство енергетики України, енергоблок АЕС, який було виведено з робочого ладу після ракетного обстрілу, підключено до енергосистеми країни

13 грудня 2022 року о 1:09, після поновлювального ремонту, до електромережі було підключено ще один (дев’ятий) енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт) Енергоатома, який було виведено з робочого ладу 23 листопада в результаті ракетних обстрілів. Наразі триває набір потужності.

«Це черговий крок до стабільності енергосистеми. Всі 9 енергоблоків вітчизняних атомних електростанцій, які знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки країни», —  заявив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Відео дня

Разом з цим нагадують — на даний час росіянами блокується включення енергоблоків тимчасово окупованої Запорізької АЕС, яка продовжує споживати більше 100 МВт електроенергії на власні потреби від енергосистеми України.

Разом з тим «Укренерго» повідомляє — погіршення погодних умов по всій території країни (сильний вітер, мороз, налипання мокрого снігу, обледеніння проводів) негативно впливає на стан високовольтних та розподільчих мереж та суттєво ускладнює роботу ремонтних бригад.

— Станом на 13 грудня в енергосистемі зберігається складна ситуація. Дефіцит електроенергії залишається значним. Всім обленерго доведені ліміти споживання електроенергії. Для отримання точної інформації по окремому регіону рекомендуємо стежити за повідомленнями операторів системи розподілу (обленерго). — йдеться у повідомленні

Перелік обленерго можна знайти за посиланням http://bit.ly/3tGVpah.

Додамо інформацію про графік вимкнень електроенергії на сьогодні та що робити, якщо світла не має більше чотирьох годин

Читайте також:

У Козятині вже кілька днів посеред дня світять вуличні ліхтарі. Люди висловлюють своє обурення

Скільки ще відключатимуть світло та чому збиваються графіки

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up