Скільки ще відключатимуть світло та чому збиваються графіки

Скільки ще відключатимуть світло та чому збиваються графіки
  • Керівник «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук розповів, як формуються графіки та чому є відхилення, а також чому деякі оселі не відключають та скільки ще триватимуть відключення.

Ситуація в Україні на енергетичному фронті залишається напруженою. Енергетики роблять усе можливе, аби світло було у кожному домі. Однак без відключень нині не можливо. Триватимуть вони, як мінімум, усю зиму. 

Відключення будуть до весни

«Нинішні графіки обмеження електроенергії — це вже режим, з яким нам жити, принаймні, до весни. Проте, якщо всі навчаться економити електроенергію — відключень буде менше», — каже генеральний директор «Вінницяобленерго.

Потужностей може вистачати, щоб покрити потреби всієї області. Однак, цього не достатньо. Через пошкоджені лінії та трансформаторів, передавати електроенергію неможливо, навіть, якщо її вдосталь.

Відео дня

Графіки збиваються

Керівник АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук зазначаю, що наразі у Вінницькій області відключення більш прогнозовані. Укренерго дає ліміти на день і на ніч.

Іноді бувають відхилення. Це коли з'являється дефіцит, постає необхідність зменшити потужності і надходить команда додавати ще одну чергу відключень.

Чому в сусідньому будинку не виключають світло

В області діє три черги відключень, але їх є чотири. Четверта черга — це ті лінії, де є критична інфраструктура. Саме тому в приватних будинках, які на цій лінії світло не вимикають.

«Ми зараз оптимізуємо цю схему, щоб підприємства критичної інфраструктури живились з різних джерел, щоб ми переключали ці джерела. Кожне підприємство має як мінімум дві лінії, — підкреслює Поліщук. — Будемо робити так, щоб соціальну рівність забезпечувати».

Детальніше про це та інше у наступному відео:

Стан енергосистеми України

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький розповідає про український енергетичний фронт.

Який стан української енергосистеми після російських ракетних атак? Які виклики несе похолодання і ризики нових атак? Про це детально у наступному ролику:

Де дивитися графіки

Черговість планових відключень можна проглянути за посиланням: https://www.voe.com.ua/disconnection/detailed

Перегляд планових та аварійних відключень доступний в особистому кабінеті: https://vn.e-svitlo.com.ua/ та на сайті https://www.voe.com.ua/disconnection/emergency

Отримання повідомлень про заплановане та фактичне відключення електроенергії — Viber бот http://vb.voe.com.ua.

Щодня «Вінницяобленерго» застосовує графіки різних типів відключень — погодинних, аварійних чи спеціальних. Через це споживачів відмикають від мережі по декілька разів на добу і люди годинами сидять без світла. Для чого це роблять — публікуємо роз’яснення від енергетиків у матеріалі за посиланням.

До речі, на центральній вулиці майже добу горіли ліхтарі. Пояснення опублікувала міська голова. Детальніше про це ТУТ.

 

Читайте також:

У «Вінницяобленерго» знову перейшли до графіків погодинних відключень. Дізнайтеся свою чергу

«Запровадять режим аварійних відключень»: про наслідки ракетних атак по нашій енергосистемі

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач65

    Що діється? Сьогодні вже десять годин поспіль немає світла і невідомо коли з'явиться!Це що:Беспредел?

keyboard_arrow_up