Стимули для підприємців-початківців

Стимули для підприємців-початківців

Держава має виробити механізм допомоги підприємцям, які хочуть розвивати свій бізнес. Таку думку в ефірі «Житомир.Info» висловив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко

— Підприємцям, якщо вони виробляють продукцію та якщо їм важко на першому етапі, але вони створюють робочі місця, держава може допомогти. Наприклад, людина бере кредит, але відсоток досить високий. Держава може взяти на себе обов’язок сплатити відсоток за кредит, а сам кредит сплатить підприємець. Дайте йому такий старт, - каже Гриценко.

Він додав, що зараз витрачається більше 4 млрд гривень на допомогу бізнесу в аграрній сфері, але ці кошти надходять не тим підприємцям, які починають свій бізнес, а мільярдерам. На думку лідера «Громадянської позиції», мають бути переглянуті податки і ставки податків, а також підвищена заробітна плата.

— Піднімати рівень зарплат. До якого рівня? Зараз у Польщі зарплати стартують від 500-700 євро. Якби в нас платили 500 євро, чи залишалися б люди? Так. Чи можна підняти до такого рівня? Можна і треба, - вважає Анатолій Гриценко.

Відео дня

Лідер «Громадянської позиції» додає, що держава має допомогти із оподаткуванням фонду зарплат, із вирішенням питань, пов’язаних з тим, щоб підприємець не витрачав гроші та сили на побори на митниці, в органах місцевого самоврядування. Лише за таких умов українці залишатимуться в країни, а інвестори приходитимуть сюди.

Прес-центр ПП “Громадянська позиція”


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up