Що таке Офіс пацієнта і як він працюватиме

Що таке Офіс пацієнта і як він працюватиме

Нещодавно міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька анонсувала появу Офісу пацієнта – нового відомства, що створюється для захисту їхніх прав.

МОЗ України планує через місяць запустити Офіс пацієнта, який має налагодити комунікацію між відомством та пацієнтами.

Що таке Офіс пацієнта

За словами радника міністра охорони здоров’я Дмитра Раімова, він прийматиме всі скарги та пропозиції.

Відео дня

– Тобто, якщо ви прийшли в лікарню, а там немає обов’язкових ліків – повідомите. Або, якщо ви зустрілися з корупцією – вам намагаються продати те, що гарантується державою. Ви звертаєтеся до Офісу пацієнта, і юристи допомагають вам сформувати позовну заяву до правоохоронних органів, – пояснив він.

Керуватиме ним особисто глава МОЗ. Він видаватиме доручення та рішення у разі виникнення проблем між пацієнтом та лікарем.

Форми зв’язку з Офісом пацієнта:

  • Гаряча телефонна лінія.
  • Електронна пошта.
  • Меседжери та чат-боти.
  • Письмові звернення.

Фінансування Офісу пацієнта

У новій команді МОЗ запевняють, що технічна база, приміщення та співробітники вже є, тому додаткові кошти не потрібні.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що реформа системи охорони здоров'я на вторинному (амбулаторна) і третинному (стаціонарна) рівнях розпочнеться у 2020 році

Опитування

А як ви вважаєте, Офіс пацієнта потрібен?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина

    У хворого не хватит сили з вами спілкуватись.Потрібна миттева реакції. Краще приймайте закони, що б їх ніхто не порушував .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up