Що таке кроссфіт, козятинчани побачать на власні очі (ВІДЕО)

Що таке кроссфіт, козятинчани побачать на власні очі (ВІДЕО)
Фото з "Богатирських ігор", які проходили в Козятині у минулому році

У наступну неділю на стадіоні “Локомотив” пройдуть перші в Козятині змагання з кроссфіту

Різноманітність тренувальних комплексів, доступних сьогодні в будь-якому фітнес-клубі, вражає. Здається, що знайти щось нове і незвичайне вже не вийде, але це все ж можливо.

Система кругових тренувань Кроссфіт виникла в США як система тренування пожежних, але швидко здобула всесвітню популярність і за межами професії. Щорічно проходить велика кількість турнірів по кроссфіту, в тому числі чемпіонати світу та Європи.

В Козятині тренування по кроссфіту відбуваються на базі спортивного залу “Атлетика”.

Відео дня

Свої досягнення в цьому виді спорту наші атлети покажуть на перших в Козятині змаганнях по кросфіту. На власні очі побачити це вражаюче видовище козятинчани та гості міста зможуть у неділю 16 липня на стадіоні “Локомотив”. Змагання розпочнуться о 12 годині й триватимуть до самого вечора. Складатимуться вони з трьох етапів:

1-й етап: біг з покришкою, застрибування на тумбу з віджиманнями, підйом бліна з карімата, ривки зі штангою.

2-й етап: махи гирею, підйом-переворот на перекладині, жим штанги лежачі, скакалка.

3-й етап: перекидання покришки, молот, тумба (застрибування), м’яч (медбол), турнік-підтягування+підйом ніг, прекидання покришки, бурпі, станоа тяга.

Призовий фонд змагань становить 7 000 гривень!

Взяти участь в змаганнях можуть усі бажаючі!

Звертайтеся за телефоном 093 578 85 72 Руслан

 

Що таке Кроссфіт

Кроссфіт — це кругове тренування (тобто, вправи постійно повторюються, як би замикаючись в ланцюжок), яке полягає у виконанні певного комплексу вправ за мінімальний час. Воно має принципові відмінності від звичайних кругових тренувань.

По-перше, в комплексі використовуються навантаження, спрямовані на розвиток відразу декількох фізичних якостей, таких як сила, витривалість і спритність. У зв'язку з цим підготовку за системою Кроссфіт зазвичай ділять на три складові частини: важка атлетика, гімнастика і кардіо.

По-друге, в цих тренуваннях не використовують ізольованих вправ як на тренажерах, так і з вільним вагою. У Кроссфіт тренування максимально функціональні. У підготовку входять базові важкоатлетичні вправи ... Тільки не лякайтеся слова "важкоатлетичні": звичні кожній жінці присідання теж до них відносяться. Правда і без більш складних вправ не обійтися. Будьте готові виконувати тяги, жими, ривки, поштовхи, підйоми на груди і комбінації цих вправ з гирями, штангами і гантелями. Так само включають вправи з власною вагою (бруси, турнік, кільця, стрибки, вистрибування, випади) і вправи на витривалість — це біг, скакалка, кардіотренажери, плавання, велосипед.

По-третє, в Кроссфіт не існує змагальних вправ. На турнірах спортсмени можуть виконувати різні вправи і їх поєднання. Підготовка будується на опрацюванні різних фізичних якостей у різні дні тренувань. Наприклад таке поєднання: сила і спритність, витривалість і спритність, витривалість і сила.

Тренувальну концепцію кроссфіта можна назвати однією з кращих в розвитку загальної фізичної підготовки. Індивідуальний комплекс підбирається виходячи з можливості спортсмена і оснащення залу. По обладнанню та розмірами зали для кроссфіта трохи відрізняються від звичайних.

Універсальна порада: для оволодіння системою Кроссфіт необхідно мати досвідченого тренера, бажання, силу волі і терпіння. Маючи все це і тренуючись по системі Кроссфіт, ви будете мати гарну фігуру, а на кожне тренування йти зі все зростаючим бажанням і інтересом!

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up