Рада ввела штрафи до 8500 грн і позбавлення волі до 8 років за жорстоке поводження з тваринами

Рада ввела штрафи до 8500 грн і позбавлення волі до 8 років за жорстоке поводження з тваринами

"За" проголосували 257 нардепів

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому законопроект № 5119-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впровадження гуманного ставлення до тварин). Таке рішення підтримали 257 нардепів.

Законопроект передбачає зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення, згідно з якими жорстоке поводження з тваринами — це знущання над тваринами, побої або вчинення інших насильницьких дій, які завдали тварині фізичний біль, страждання і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, в тому числі порушення правил утримання тварин.

Всі ці дії тягнуть за собою штраф від 3400 до 5100 грн з конфіскацією вихованця, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для його життя чи здоров'я.

Відео дня

Якщо жорстоко поводилися з двома і більше тваринами або групою осіб, або повторно, покарання буде жорсткішим - штраф від 5100 грн до 8500 грн або адмінарешт до 15 діб з конфіскацією тварини в разі потреби.

При цьому "насильницькі дії по відношенню до тварин, спрямовані на задоволення статевої пристрасті", передбачають штраф від 3400 до 8500 грн з конфіскацією тварини в разі потреби.

Кримінальний кодекс доповнили статтею "жорстоке поводження з тваринами".

Відповідно до закону, "жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, в тому числі бездомними тваринами, вчинене умисно і спричинило каліцтво або загибель тварини, а також нацьковування тварин одна на одну або інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до здійснення діянь, що мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій караються арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років ".

Якщо те ж саме зробили в присутності неповнолітнього — обмеження або позбавлення волі на 3-5 років.

Позбавлення волі на 5-8 років загрожує тим, хто особливо жорстоко поводився з тваринами, робив це в присутності неповнолітніх, або щодо двох і більше тварин, або повторно, або групою осіб.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Владислав Кірган

    Як а я бю свого кота, легенько піджопниками, щоб ворушився. Відправтке в тюрму, грошей нема.
  • Anonymous

    Нарешті!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up