Посібник з хороших манер

Посібник з хороших манер

Ми живемо у всесвітній громаді, але наскільки добре ми знаємо й розуміємо один одного? Ось простий тест.

Уявіть, що ви призначили зустріч о четвертій годині. О котрій, на вашу думку, прибудуть ваші ділові закордонні партнери? Якщо це німці, то вони прибудуть точно у призначений час. Якщо американці, то прибудуть, мабуть, на 15 хвилин раніше. Англійці спізняться на 15 хвилин, а італійцям треба додати близько години часу на спізнення.

Коли Європейське Економічне Співтовариство почало розширюватися, з'явилося кілька посібників, що давали поради з міжнародного етикету.

Британці із задоволенням обговорюють ділові питання за випивкою під час прийому їжі; японці воліють не працювати під час їжі. Ланч — час, щоб розслабитися і познайомитися один з одним.

Відео дня

Німці люблять говорити про справи перед обідом. Французи вважають за краще спочатку поїсти, а потім вести переговори. Вони повинні добре поїсти й випити, перш ніж що-небудь обговорювати.

Якщо ви зняли піджак і засукали рукави, то в Англії і Голландії, це означає, що ви переходите до справи. Але в Німеччині, це як заклик до неквапливості.

Американські керівники (адміністратори фірм) іноді, демонструючи свою невимушеність і поважність у своїх офісах, кладуть ноги на стіл під час телефонної розмови. У Японії люди були б цим шоковані. Показати підошви свого взуття — вищий ступінь невихованості. Це — суспільна образа, перевершити яку можна, хіба що, висякавшись привселюдно.

Американці воліють бути недбалими і більш неофіційними, що ілюструється традиційним побажанням: «Приємного дня!» Американські офіціанти обмежуються однослівним закликом: «Насолоджуйтесь!»

Англійці, звичайно, незворушні та стримані. Світська тема бесіди між незнайомцями в Англії — погода — неемоційна й безособова. У Америці головна тема бесіди між незнайомцями — пошук географічного зв'язку. «О, дійсно? Ви живете в штаті Огайо? У мене був дядько, що колись працював там».

«Якщо ви в Римі, поводьтеся як римлянин» («До чужого монастиря зі своїм законом не сунься»).

Ось кілька заключних порад мандрівникам.

У Франції в кафе не можна сідати, поки ви не обмінялися рукостисканням із кожним, кого ви знаєте.

В Афганістані вам доведеться витратити щонайменше хвилин п'ять на вітання.

У Пакистані не можна підморгувати. Це образливо.

На Близькому Сході ніколи не можна користуватися лівою рукою для вітання, їжі, пиття або паління. Також будьте обережними в гостях і не висловлюйте захоплення чим-небудь у будинку ваших господарів. Вони вважатимуть за свій обов'язок вам це подарувати.

У Таїланді слід скласти руки докупи і опустити голову, коли ви вітаєте когось.

В Америці треба їсти гамбургер, тримаючи його обома руками і якнайшвидше. Ви не повинні намагатися почати бесіду, поки ви його не з'їли.

Джемі

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up