Пом’янути загиблих воїнів прийшли 20 козятинців

Пом’янути загиблих воїнів прийшли 20 козятинців

Не було тих, хто обіцяв їх пам’ятати вічно

В четвер 19 липня біля пам’ятника загиблим воїнам АТО зібрався мітинг. Це була четверта річниця, як в наш край прийшла перша трагічна звістка. На сході України в цей день загинув наш земляк Володимир Чорноус з села Перемога.  

Організували День пам’яті за загиблими воїнами у війні з Московією Петро Міськов допомагав Петру івановичу батько (вітчим) Шайдули Камзінова — Василь Лопушан. Петро Міськов був вчителем фізкультури у Володимира Чорноуса. А Василь Борисович віддає шану Шайдулі, якого ростив, як сина.

Відкрив зібрання за загиблими воїнами Козятинщини Петро Міськов. Він звернувся до присутніх з словами подяки, що прийшли пом’янути наших земляків. І назвав імена тих, хто віддав своє життя за наш спокій і мирне над нами небо. Називаючи прізвища героїв, для кожного запалювали поминальну свічку. Це Шайдула Камзінов, Олександр Москалюк, Юрій Осаулко, Сергій Кацабін, Микола Лукашук, Микола Шевчук, Валерій Вітківський, Віктор Крючков, Василь Осипчук, Леонід Леонтюк, Олександр Оцабера, Вадим Наумов, Віктор Ковальчук, Олександр Лобжин, Володимир Чорноус.

Відео дня

Чотирьох вояків з Московією Сергія Цумана, Олексія Бутеска, Миколи Романюка, Сергія Мішина війна наздогнала в мирній Україні. Запаливши 19 свічок, загиблих вшанували хвилиною мовчання. Настоятель храму Української Православної церкви протоієрей Василь Влізло провів службу Божу та проголосив заупокійну молитву.

Після вийшов Батько Шайдули Камзінова. Він з болем на душі розповів, яким він бачив цей день ще неділю назад. Було багато охочих підтримати День пам’яті за загиблими воїнами у війні з Московією. Колона мала зібратися біля пам’ятника Грушевського. І звідти, тримаючи в руках портрети героїв, пройти вулицею Героїв Майдану і П. Орлика. Та щось в комісаріаті, у ветеранській організації, міській та районній раді із заходом пам’яті не склалося.

За словами батька загиблого АТОвця, ще чотири роки тому ставали козятинські чиновники на коліна і обіцяли, що пам’ять про загиблих воїнів буде вічно в їхніх серцях. Як таке цинічно виглядає тепер.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 21:26 У Козятинській громаді переселенцям роздавали постільну білизну, подушки, кухонний набір photo_camera 19:00 Кататимуть на байках, гратимуть рок і збиратимуть гроші на ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up