«Озятин» знову став Козятином

«Озятин» знову став Козятином
  • Нарешті полагодили фотозону «Я люблю Козятин», яку понівечили минулого року.

  • Літеру «К» у назві міста повернули.

  • Але козятинчани взялися за скульптуру янгола

Восени минулого року хтось вкотре пошкодив фотозону «Я люблю Козятин». Вочевидь, деяким мешканцям міста ця локація мов кістка в горлі, адже як інакше пояснити, що тоді вже втретє конструкція піддалася вандалізму? Минулої осені хтось відбив шматок літери «К» у назві міста. Так «Козятин» став «озятином».

Нагадаємо, попередні рази діставалося й іншим літерам. Взимку 2022-го, ще до повномасштабного вторгнення, однієї ночі кудись зникла буква «О». Замість неї лишилися самі металеві тримачі. За кілька тижнів надбили ще й літеру «К». Через деякий час «О» повернули на місце, «К» полагодили, та восени 2023-го вандали черговий раз поламали першу літеру в назві міста.

Майже рік напис «Я люблю Козятин» був без сумнозвісної літери «К». А в понеділок, 9 вересня, наші журналісти помітили, що пошкоджену літеру відремонтували. Щоправда, вона надзвичайно сильно кидається у вічі, адже увесь напис пофарбований у кольори державного прапора, одна лиш «К» наполовину біла, наполовину жовто-блакитна. Вочевидь, літеру полагодили зовсім нещодавно і поки що не встигли пофарбувати, позаяк ще тиждень тому, 2 вересня, ми проходили повз фотозону і на той момент «Козятин» ще був «озятином».

Відео дня

Фотозону полагодили і це чудово. Та невідомо, як довго вона протримається цілісною та неушкодженою. Адже, по-перше, літери нівечили вже три рази, відколи локацію облаштували в місті, а вона, нагадаємо, з’явилася не так давно, лише чотири роки тому. Проблема ще й у тому, що козятинчани взялися за іншу частину цієї конструкції — скульптуру янгола з лютнею, що стоїть між лавками.

Ангелик, у буквальному сенсі цього слова, увесь зацілований. Обличчя скульптури рясно вкрите відбитками від червоних губ. Його цілували і в лоба, і в щоки. Зрозуміло, що то жартома, та навіщо було залишати сліди червоної губної помади на скульптурі? Мабуть, відповіді на це питання не знають навіть самі дівчата, які це зробили. Принаймні, ми сподіваємося, що то були дівчата.

А ще ангелик став полотном для «наскельного живопису» молоді. Точніше, куля, на якій сидить скульптура. Із одного боку там написали лайливе слово, яке не можемо надрукувати, але можемо натякнути, що це один із найпопулярніших матюків, котрий складається всього з трьох літер.

Із іншого боку хтось написав на кулі чорним олівцем номер телефону якогось Вови, а поруч намалював червоним сердечко. Ми перевірили номер телефону за допомогою Вайбера. Цього хлопця справді звати Володимир. Можливо, він навіть не знає, що його номер телефону залишили на скульптурі. До речі, про сердечка. Вони не лише біля контактів Вови. Крихітне червоне серце вивели ще й на сідниці янгола.

Виходить та ж сама ситуація, що й із новим дитячим майданчиком у сквері — усе роблять для людей, але люди цього не цінують і, мов дикуни, ламають та нівечать. Із фотозоною «Я люблю Козятин» точнісінько так само. Вкотре закликаємо мешканців нашого міста — обережніше користуйтеся об’єктами благоустрою. Адже всі нарікають на те, що в Козятині нічого немає, часто ставлять у приклад Бердичів чи Вінницю. Та проблема в тому, що нічого й не буде, допоки ми будемо трощити ігрові елементи на дитячих майданчиках, бити лавочки, розмальовувати і нівечити фотозони і цілувати червоною помадою скульптури.

 

Читайте також:

У Козятині обрізають дерева. Що кажуть козятинці та у міськраді

За руку «Аврору» не спіймали, а побачили, як «Чисте місто» сміттям ПРБ «засіває»

«Поїдьте, подивіться, що коїться на старому кладовищі»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (48)
  • Александр Шелешко

    Фотозона в голяках
  • Вадим Синявский

    Озятин - навіть романтичніше …
  • Мила Москалюк

    👍🇺🇦🌹
  • Альона Рудакова

    Памʼятаю, як на дорозі на знаку Дебальцево постійно хтось зафарбовував літеру Д 😂 які то були безтурботні часи

keyboard_arrow_up