Опади не відступають. Прогнозують заморозки та сильний вітер

Опади не відступають. Прогнозують заморозки та сильний вітер

Синоптик Наталка Діденко розповіла чому випав травневий сніг. Загалом синоптик каже, що нині в країні «абсолютна метеорологічна демократія»
 

— Відбулося переміщення, заток, холодної арктичної повітряної маси з півночі і одночасно її зустріч із вологим дощовим циклоном із півдня. Тобто, сильні дощі циклону з півдня увійшли у холодне повітря і внаслідок впливу низької температури перетворилися на сніг. Вже завтра у західних областях України, включно з Карпатами, потепліє, опади припиняться, — пояснює синоптик.

Діденко відзначає, що опади так просто не відступлять. Місцями ще йтиме дрібний дощ.

Щодо температури.

Відео дня

В західних областях найближчої ночі можливі заморозки 0-3 градуси. Вдень 8 травня очікується до +11 градусів.

— На Півночі та у більшості центральних областей України відчутно похолодає. Протягом дня очікується +9+12 градусів. Хіба що Дніпро та його райони ще затримаються у теплому повітря, до +16+20 градусів. У центральних областях - місцями дощі, на Дніпропетровщині погримлять грози. Важливий нюанс - завтра на Півночі та в Центрі ймовірний сильний вітер, — відзначає Діденко про погоду у центрі країни.
Марія Лєхова

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:04 Понад сотня бойових зіткнень та 13 збитих Shahed: Україна відбиває атаки окупантів 10:01 Сьогодні — Велика субота: традиції, прикмети та що не можна робити 09:00 Цей день в історії, 4 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up