Оновлена міська «первинка» стане окрасою Козятина

Оновлена міська «первинка» стане окрасою Козятина
  • Модернізація. У Козятині капітально ремонтують міський центр первинної медико-санітарної допомоги. Вартість проєкту — 8,5 мільйона гривень. До роботи приступили у червні, хоча сам процес, починаючи від проєктно-кошторисної документації, розпочався трохи більше року тому 

Наша міська сімейна медицина незабаром буде як нова копійка. Тут реалізовують спільний проєкт Міністерства охорони здоров’я України і Світового банку. Робота капітального ремонту будівлі «кипить ключем». Згідно з будівельним паспортом, підрядник приступив у середині червня. І вже на даний момент завершили встановлення дерев’яних конструкцій під майбутній новий дах, який разом із фасадом мають утеплити. Це дозволить забезпечити комфортну температуру в приміщеннях незалежно від погодних умов та значно зекономити енергоресурси. У перспективі тут, окрім ремонту, планують встановити сонячні панелі, як альтернативний вид енергетики. Загалом, основна місія цього проєкту — покращити енергоефективність будівлі закладу охорони здоров’я, шляхом термомодернізації стін та покрівлі.

— Для нас такий грандіозний проєкт перший, — розповідає директор центру Юлія Радогощина. — Ми раніше писали гранти, наприклад, на закупівлю автомобілів від Вінницької обласної ради, грант від USAID — запровадження кол-центру ( закупили все обладнання), але не такого масштабу. Початок цього проєкту веде ще з минулого року. Навесні замовили проєктно-кошторисну документацію, тому що наш дах був в аварійному стані декілька років. Отримавши проєктно-кошторисну документацію, в липні на спільній нараді Вінницького ДОЗ, МОЗ, Світового банку та закладів охорони здоровʼя області, дізнались про можливість участі в даному проєкті. Погодили з міським головою і подали пакет документів. Його розглянули і після погодження депутатського корпусу, надіслали на розгляд МОЗ. Восени приїхала комісія, в якій були представники МОЗ, Світового банку і інжинірингової компанії. Вони оглянули наш об'єкт на відповідність документів і затвердили ремонтні роботи. А остаточне рішення про це ми отримали взимку. Тоді й оголосили тендер. Також МОЗ додатково обрав нас серед медичних закладів для встановлення сонячних панелей. 

Відео дня

►Такий вигляд має будівля Козятинської міської сімейної медицини зараз. Вже завершили встановлення дерев’яних конструкцій під майбутній новий дах

А тепер детальніше розповімо, що ж це за проєкт і що саме мають відремонтувати.

Спільний проєкт Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку має назву «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine), «Капітальний ремонт (заходи енергозбереження) будівлі «Козятинського центру міської медико-санітарної допомоги». У планах провести загальну теплоізоляцію зовнішніх стін будівлі та покрівлі, а також повний ремонт покрівлі із застосуванням протипожежних заходів. Капітальний ремонт має завершитись до кінця поточного року. Проєктувальник — Житомирська філія «НДПРОЕКТРЕКОНСТРУКЦІЯ», генпідрядник ТОВ «Комфортний дім». Що стосується фінансів — це цільові кошти відповідно до спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя» (HEAL Ukraine). Вартість  — 8,5 мільйона гривень. Проєкт створюється повністю Світовим банком, тобто без вкладень з міського бюджету. Виділені кошти не можуть бути перенаправлені на інші видатки. Реалізація проводиться з урахуванням та з дотриманням екологічних і соціальних стандартів Світового банку та з дотриманням документів, що регулюють управління екологічними і соціальними питаннями.

— Реалізація проєкту надасть змогу більш якісно надавати медичні послуги жителям громади, а працівникам закладу — працювати у покращених умовах, — додає Юлія Радогощина. — Наразі роботи йдуть по плану, все швидко рухається. Також хочу зазначити, що окрім того, що ремонтують наш центр, ми також поступово і оновлюємо ФАПи в громаді.

Хоча ремонт міської «первинки» нещодавно розпочався, вже можна побачити його остаточний результат. Адже фото готової відремонтованої будівлі є на сторінці медичного закладу. Сучасний дизайн, у приємних зелено-білих тонах.

►А такий центр буде після завершення капітального ремонту. Роботи обіцяють завершити до нового року

 

Читайте:

Цей день настав: ремонтують вулицю Винниченка. Але чим і як?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Андрій Карась

    щось дофіга мільйонів😁

    Юлія Івашкевич reply Андрій Карась

    Andriy Karas Відповідь, коли немає аргументів?

    Андрій Карась reply Андрій Карась

    Юлія Івашкевич бюрократи😁

    Юлія Івашкевич reply Андрій Карась

    Andriy Karas  На демонтаж і повну заміну даху з утепленням та утепленням стін з цоколем мінеральною ватою (20 см). То багато???
    Надто багато комісій і організацій перевіряли ПКД. Вашу думку не розділили
  • Олександр Пузир

    Я та думаю, мабуть потрібно пояснити про ці кошти, тому що питань багато, а догадок ще більше

    Юлія Івашкевич reply Олександр Пузир

    Олександр Пузир Власне для розʼяснення і була стаття. Але вкотре переконалась, що важливі не аргументи і розʼяснення, а домисли і фантазії. А ще ліпше не читати статтю і одразу коментувати.
  • Руслан Кривцов

    А старі пластикові вікна яким років з 5 ,мабуть,не такий гарний вигляд мали,що і їх треба було міняти?
    І цікаво,через скільки місяців Родогощина буде давати наказ свому полудурку-завхозу щоб він почав в новому даху дірки робити,щоб списувати кошти на ремонти,як це він робив зі старим дахом???🤬🤬🤬
  • Ксюша Ксенія

    А це такі мільйони неможна передати на ЗСУ щоб скоріш завершилась війна, саме час такі ремонти.

    Юлія Івашкевич reply Ксюша Ксенія

    Татьяна Адамова  Якщо Ви уважно читали, кошти, які виділялись Світовим банком, мали цільове призначення

    Юлія Івашкевич reply Ксюша Ксенія

    Оксана Вахновська  Проект фінансує Світовий банк. З бюджету Козятина немає співфінансування.

    Нелла Литвинова reply Ксюша Ксенія

    Я підтримую...

    Fuck you reply Ксюша Ксенія

    А не можна просто завалити їбало і не нити?

    Татьяна Адамова reply Ксюша Ксенія

    Оксана Вахновська згодн

keyboard_arrow_up