Офіційно: у Козятині відкрили батальйон патрульної поліції

Офіційно: у Козятині відкрили батальйон патрульної поліції
  • У п’ятницю, 7 червня у Козятині відбулося урочисте, офіційне відкриття батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району, який розташований по провулку Кондрацького, 1А (приміщення, де знаходились МРЕО та ДАІ).
  • До служби заступає наразі 139 працівників: 29 дівчат, решта — хлопці.
  • Розповідаємо, як все було.

Із середини лютого минулого року у Козятині відкрився набір до батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району управління патрульної поліції у Вінницькій області. Дислокація батальйону — наше місто. Саме звідси патрульні екіпажі будуть направлятися на свої квадрати патрулювання. 

Нагадаємо, відбір кандидатів був багатоетапним та довготривалим — від конкурсного відбору,  тестування на знання законодавства та логіки, загальних навичок, проходження військово-лікарської комісії до перевірки рівня фізичної підготовки та співбесіди. Лише після цього майбутні патрульні направлялися на навчання в академії патрульної поліції.

І ось цієї п’ятниці, 7 червня відбулося офіційне відкриття. Територію та й саму будівлю тепер уже новоствореного батальйону патрульної поліції не впізнати — тут все нове та приведене до ладу — від газону, кабінетів та обладнання, до гаражів та автопарку.

Новенькі патрульні авто та персонал готові нести службу. Командир батальйону патрульної поліції з обслуговування Хмільницького району — капітан поліції Юрій Осадчук. Основна мета цього нового проекту — покращити систему реагування поліції на звернення громадян і зробити її більш ефективною.

Розпочалася офіційна частина заходу з нагоди впровадження нової уніфікованої моделі реагування на повідомлення громадян на території Хмільницького району об 11:00. На нього завітали високопосадовці Департаменту патрульної поліції, обласне та районне керівництво, голови ОТГ.

Особовий склад батальйону патрульної поліції вишикувався на території біля адмінбудівлі. Молоді, амбітні, готові до виконання завдань. «Рівняйсь. Струнко. Рівняння ліворуч. Пане генерал, особовий склад за Вашим наказом вишикуваний» — сказав начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков. Зазвучав Гімн України. До слова запросили заступника Голови Національної поліції, керівника патрульної поліції, генерала третього рангу Олександра Фацевича. Перед його вітальними словом вшанували пам'ять загиблих Героїв, українців, які поклали голови за нашу свободу і незалежність хвилиною мовчання.

— Хочу привітати з визначним днем для регіону, — сказав Олександр Фацевич. — Такими заходами і такими подіями ми показуємо, що ми сильні не тільки на фронті, а на умовно мирних територій, коли ми розвиваємось незважаючи на ту ситуацію, яка склалася, на те що в нас іде жорстока війна. Ми створюємо нові підрозділи, міняємо підходи до роботи. Найголовніше завдання — захищати мирне населення. Служіть з честю! Слава Україні!

Вітальне слово також надали начальнику Департаменту патрульної поліції генералу поліції третього рангу Євгенію Жукову, керівнику відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Джошуа Тембладору, заступнику начальника Вінницької обласної військової адміністрації Андрію Кавунцю. Вони підкреслили, що безпека всіх мешканців області, незалежно від їхнього місця проживання, є головним пріоритетом.

Урочиста частина відкриття батальйону завершилася. Усіх запросили до спільного фото на згадку. Далі — бажаючим показали адмінбудівлю, задній двір, автопарк. Тут все нове та сучасне —кабінети, меблі, обладнання. На стінах коридорів — фотоколажі з патрульними на різних локаціях. Є чергова частина, кабінети групи кадрового забезпечення, групи розшуку та опрацювання матеріалів дорожньо-транспортних пригод, адміністративної практики, безпеки дорожнього руху, відділення моніторингу та аналітичного забезпечення, кімната прийому громадян, актова зала тощо. На задньому дворі облаштований куточок з лавочками для відпочинку, висаджений молодий сад, є гаражне приміщення. 

Будуть обслуговувати 9 громад

Розповімо трішки щодо функціональності новоствореного батальйону — патрульні поліцейські реагуватимуть на усі виклики, які надходитимуть на лінію «102», працюватимуть у сфері безпеки дорожнього руху та громадського порядку. Загалом, батальйон патрульної поліції буде обслуговувати 9 ОТГ у Хмільницькому районі та автодороги міжнародного значення. Є інформація і щодо заробітної плати діючого працівника патрульної поліції. Вона стартуватиме від 18 тисяч гривень. З часом  вона буде збільшуватися. Все залежатиме від вислуги років, звання та посади. Графік роботи — позмінний.

Нагадаємо: «Все це робилося протягом року»: начальник козятинської поліції Іван Фалдін про відкриття Front Office

Читайте також:

Сесію провели за закритими дверима вперше з початку повномасштабної війни

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (84)
  • Богдан Медвідь

    І де ця патрульна поліція?????
    В центрі міста після 22.00 відбуваються РАЛЛІ. Мотоциклісти, скутеристи, БМВісити літають, як ненормальні. Алкаші ходять кричать і т.д........
    Де вони коли дійсно потрібно щоб виконували свої обов'язки???????
  • Татьяна Цюцюра

    Така зневага до цих поліцаїв в народі, а їм по цимбалам..  Колись мій син хотів бути міліціонером їздив до Львова поступати в академію, не хватило бала, а може грошей. Зараз на фронті. Він дякує Богу, що не вліз у те лайно.  Колись при союзі лякали колгоспом. Не будеш вчитись, підеш бикам хвости крутити. Це був позор, саме дно. Тепер позор це поліція. Жах. Як можна було так підісрати свою  репутацію.
  • Оля Марчук

    Почитавши коментарі на адресу поліції, якби я була у їх складі, більше ні єдиного дня там не працювала. Яка ганьба, яка ненависть на їх адресу. Оце то "популярність".

    Оля Марчук reply Оля Марчук

    Tetyana Kovalska Без сумніву. Чого варто лише їх відношення😡

    Татьяна Ковальская reply Оля Марчук

    Оля Марчук вони все й роблять щоб до них так відносились
  • Сергей Сторожук

    Чого цей батальйон не тут????????
    Welcome to Вовчанськ! Герої, таку мать... Змініть нас, бо ми трошки зає......лись, від початку війни... А "ви" ж вкомплектовані, забезпечені, транспорт маєте, одна амуніція на кожного чого варта...

keyboard_arrow_up