«Все це робилося протягом року»: начальник козятинської поліції Іван Фалдін про відкриття Front Office

«Все це робилося протягом року»: начальник козятинської поліції Іван Фалдін про відкриття Front Office
Офіційне відкриття відбулося минулої середи, 9 серпня. З цієї нагоди завітало керівництво Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, керівники Хмільницької районної військової адмінастрації та Козятинської міської територіальної громади
  •  Приміщення козятинської поліції осучаснили та озброїли постійним відеонаглядом. Це для того, аби захистити права як поліцейського, так і затриманого.
  • Як це все працює, за чий рахунок це все зробили та які ще приємні зміни очікувати у поліцейській сфері? 

Нагадаємо, відкриття Front Office відбулося минулої середи, 9 серпня. У відділення поліції з цієї нагоди завітало керівництво Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, керівники Хмільницької районної військової адмінастрації та Козятинської міської територіальної громади. 

Начальник Відділення поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції Іван Фалдін розповів, скільки готувалися до таких кардинальних змін і за чий рахунок все це зроблено.

Відео дня

— Все це робилося протягом року. У Хмільницькому кущі фронт-офіси почали  відкривали в цьому році. Спочатку у Хмільнику, Калинівці і у нас. Загалом наше відділення стало 12 із 24 відділень в області, у якому запрацював фронт-офіс та система «Custody Records». Хочу додати, що записи з відеокамер зберігаються довгий час, вони працюють, щоб не порушувалися права громадян і права поліцейських. 

За словами Івана Фалдіна, всього камер 8 штук. У фронт-офісі вони записують зі звуком, тут є також дві плазми, на які виведені картинки із записом і дві — в черговій частині (туди додатково підключені відеокамери «Безпечного міста»).

А як щодо фінансової частини?

— Фінанси йшли від Головного управління Національної поліції і субвенція з нашої Козятинської громади. Це питання виносяться на сесію і виділялися гроші.

Поговорили і про камери, які встановлені у Козятині у рамках програми «Безпечне місто». Наразі маємо їх 24. Але цього, за словами Івана Фалдіна, недостатнього. Чим більше їх, тим краще. Адже це неабияк допомогає у розкритті справ та зменшує кількість правопорушень.

Також Іван Фалдін повідомив, що незабаром Козятинська громада матиме не два поліцейських громади, а вісім. Шість нових уже в найближчі дні приступлять до роботи.

— Днями у Хмільник приїжджає голова Національної поліції України. Будуть вручати громадам автомобілі. Із 24 спецавтівок, 7 їде на Козятинщину. Шість у нашу громаду і одна — у Самгородоцьку. У нас буде сім нових посад офіцерів громад із них 6 — для Козятинської. Кандидатури офіцерів громад визначились — це наші хлопці, які пройшли навчання в Харківського університеті внутрішніх справ, потім їх перевели у Вінницю, де вони навчалися в стаціонарі, жили в казармі, все як годиться. Чекаємо також і на відкриття нової поліцейської станції.

Не могли не переадресувати начальнику козятинської поліції питання від наших читачів під новиною про відкриття фронт-офісу: «Чи не забули поставити кавовий апарат, бо поліцейські полюбляють пити каву за рогом».

— З радістю, але у нас Держструктура і ми не маємо права ставити кавові апарати, — відповів Іван Фалдін і додав, що сам не любитель кави, а надає перевагу чаю, можна і з лимончиком.

Читайте також:

По тривозі підняли поліцейських Хмільника, Калинівки, Козятина. Хлопчика знайшли біля озера

Шукають козятинчанина Віталія Іванова. Чоловік пішов з дому на початку липня і досі не повернувся

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Микола Олександрович

    Іван Фалдін надає перевагу чаю, можна з лимончиком. А можна - й з мільйончиком.

keyboard_arrow_up