Сесію провели за закритими дверима вперше з початку повномасштабної війни

Сесію провели за закритими дверима вперше з початку повномасштабної війни
  • Попередня спроба провести чергову сесію Козятинської міської ради провалилася і через два тижні скликали позачергову.
  • Майже 45 питань мали розглянути обранці, але більшість із них так і не внесли до порядку денного. А коли перейшли до голосування, депутати взагалі вирішили провести закрите засідання.
  • Чому так і про що говорили до початку сесії — розповідаємо у нашій публікації

Позачергову 46 сесію скликали на 10 ранку п’ятниці, 7 червня. На відміну від попереднього разу, коли обранців зібралося замало, цього разу депутатів прийшло більш ніж достатньо. До початку засідання депутат від «Слуги народу» Олександр Шумський зробив зауваження з приводу того, що про скликання сесії повідомили у переддень аж о 16 годині.

— Я працюю з 8 до 18 вечора, з 18 до 20 я їду додому, о 20 вечора мені потрібно сідати вдома, читати матеріали сесії і відсунути сім’ю, бо ви захотіли о 16 годині вечора скинути матеріали, чи як? — запитав Шумський.

Відео дня

На що міський голова відповіла, що майже всі проєкти рішень, які є у порядку денному, були надані ще на попередню сесію.

— Позачергова сесія, наскільки мені не зраджує пам’ять, скликається виключно з нагальних питань, — взяв слово Дмитро Бернатович, депутат від «Європейської солідарності». — У нас в порядку денному більше сорока питань. Наша фракція вважає, що нагальними питаннями на сьогодні вважаються виключно питання військових і їх забезпечення. Решту питань можна розглянути на черговій сесії, яка буде скликана відповідно до регламенту і Закону про місцеве самоврядування. 

Олександр Шумський запитав, для чого порізали на латки вулицю Довженка. До трибуни вийшов начальник управління житлово-комунального господарства Іван Вовкодав і сказав, що на вулиці Довженка вирізали карти у місцях, де з’явилися вибоїни.

— Всі їздили цією вулицею і бачили, що там таких ям не було, — сказав на це Шумський. — А на вулиці Куликівського ніби ям немає!

— Стосовно вулиці Куликівського ми перебуваємо в судах і вимагаємо від підрядника усунення зауважень, — відповів Вовкодав. — Має проводитися експертиза.

Олександр Шумський уточнив, що має на увазі вулицю далі за тунелем.

— Це не вулиця Куликівського, це вже вулиця Подільська, — сказав Іван Вовкодав. — 

Вона є у нас в програмі, але ви маєте розуміти, що фінансування, яке виділене, не покриє нашу потребу в поточному ремонті. Тому в першу чергу потрібно робити ремонт на тих вулицях, на яких є найбільше навантаження.

Олександр Шумський попросив міського голову прозвітувати про те, що зроблено в громаді у міжсесійний період. Тетяна Єрмолаєва вийшла до трибуни. Міський голова коротко прозвітувала по кожній галузі. Зокрема, сказала, що станом на 1 червня бюджет Козятина перевиконаний на 10 мільйонів, а також повідомила, що Центральна районна лікарня минулого місяця отримала від Національної служби здоров’я України реабілітаційний пакет в амбулаторних умовах і вже провела тендери на ремонт КТ-апарату. 

Позафракційна депутат Аліна Діденко запитала, яка ситуація із водогоном у Сигналі. Міський голова відповіла, що водогін завершений, але для того, щоб його запустити, необхідно вснести усю інформацію в електронні реєстри, на що потрібен час.

Депутат від «Європейської солідарності» Олександр Євтушок мав декілька запитань та зауважень до звіту міського голови і вийшов на середину зали. Полеміка між ним і Тетяною Єрмолаєвою тривала півгодини. Нарешті об 11 засідання 46 позачергової сесії оголосили відкритим.

У порядку денному, який готували, було 45 питань. Серед них — надання дозволу на виготовлення проектно-кошторисної документації щодо будівництва укриттів та водогонів у Залізничному та селі Козятині. Олександр Шумський запропонував залишити у порядку денному лише питання військових і виділення коштів на облаштування Алеї Слави. Депутатка від «Слуги народу» Наталія Щербатюк попросила також включити матеріальну допомогу на лікування козятинчанці. Відтак обранці прийняли порядок денний, у якому стало в чотири рази менше питань.

Першим розглядали внесення зміни до комплексної оборонно-правоохоронної програми в частині фінансування поліції — мали включити півмільйона гривень на ремонт ізолятора тимчасового тримання у Хмільнику. Обраці проєкт рішення не підтримали. Коли мали перейти до голосування за друге питання, Дмитро Бернатович запропонував провести закрите засідання, тому що 90% питань порядку денного стосуються військових. Обранці цю ідею підтримали. Представники медіа покинули сесійну залу.

 

Читайте також:

Вінниччина завершила посівні роботи

У Вінницькій облраді призначили головного лікаря обласного МСЕК

Назвали імена довгожителів-ювілярів червня, яких вітатимуть грамотами та грошима

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up