Коли у першому ліцеї запрацює жіноча вбиральня?

Коли у першому ліцеї запрацює жіноча вбиральня?
Наразі учні першого ліцею користуються чоловічим туалетом, так як у жіночому ще тривають ремонтні роботи. Обіцяють — за тиждень-два все запрацює
  • За тиждень перед початком нового навчального року ми робили інтерв'ю з  начальником управління освіти та спорту Інною Мадей. Вона розповідала про підготовку закладів освіти на літніх канікулах, що вже зробили, а що ще в процесі. Мова йшла про харчоблоки, класні та туалетні кімнати.
  • Нагадаємо, станом на 24 серпня були відремонтовані туалетні кімнати в опорному ліцеї та Махаринецькій гімназії.  В ліцеї №1 ім. Т. Г. Шевченка ремонтні роботи ще тривали.
  • Тривають вони і зараз.

З цією проблемою до редакції газети звернулися батьки, діти яких навчаються у першому ліцеї.

— Навчання розпочалось, ми дуже раді, що маємо можливість ходити в школу на очні уроки, але… Хіба не можна було зробити туалет за літо? Тиждень всі діти, і дівчатка, і хлопчики, ходять до спільної вбиральні, в ту, що на першому поверсі, у чоловічу. Бо у дівчачому туалеті ще не закінчили ремонти! Ще такого не пам’ятаю, щоб був один туалет для всіх, — каже мама старшокласниці Тетяна. — Все розуміємо, але хочемо дізнатися — коли ж врешті-решт запрацює жіноча вбиральня?

Це питання ми переадресували Оксані Кухар, директору козятинського ліцею № 1 імені Тараса Шевченка. Вона розповіла, що основні ремонтні роботи у туалеті на другому поверсі провели ще до початку нового навчального року (постелили плитку на підлозі та стінах). Там буде все нове — від кабінок, до кранів та бойлера. За тиждень-два все запрацює.

Відео дня

— Потрібно навести ще лад зі стелею, тобто підфарбувати її, зробити шви між плиткою, — розповідає Оксана Кухар. — Все обладнання сучасне. Воно закуплене, готове. У відремонтованій вбиральні будуть сенсорні крани, на гарячу воду є новий бойлер, є сушки. Все нове для дівчаток, щоб вони відчували себе комфортно, тому що це важливо.

Разом з тим Оксана Кухар пояснила, що наразі туалет для всіх учнів є на першому поверсі, там є черговий, який влаштовує чергу. Спочатку дівчата, потім хлопці. Крім того, вона постійно дивиться за чистотою. І додала — для дітей відчинений і учительський туалет, вони також можуть ним користуватися, там теж є чергова. 

—  Зачекайте ще тиждень, максимум два і все запрацює, — додала директор першого ліцею.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дарья Щамель-Пацатая

    І роздягальня і туалет у дітей наразі загальні.
  • Оксана Чорноплеча

    А чому не запитали за спортзал, який вже декілька років в жахливому стані?А роздягальня для дівчат де???
  • Елена Стецюк

    І дах коли відремонтують???
  • Олег Петров

    Запитайте у гройсмана

keyboard_arrow_up