«Не лише проїхати, пройти неможливо»: як козятинчани відреагували на сесію міськради

«Не лише проїхати, пройти неможливо»: як козятинчани відреагували на сесію міськради
  • Сьогодні, 17 лютого пройде чергова сесія міської ради. Про неї на своїй сторінці повідомила козятинський міський голова Тетяна Єрмолаєва.
  • Під дописом жителі громади залишили чимало коментарів. На деякі запитання міська голова дала відповіді.

На сьогоднішній сесії розглядатимуть питання ремонту доріг та ліцеї, заміни водогону та облаштування одностороннього руху по вулиці Винниченка.

Про що ще говоритимуть та на що планують спрямувати найбільше коштів? Про це у матеріалі: Односторонній рух, ремонт доріг та інше. Сьогодні чергова сесія міськради

Пост про сесію Єрмолаєва опублікувала пізно ввечері 16 лютого. Станом на ранок там уже 47 коментарів.

Відео дня

Не проїхати, не пройти

Людей хвилює, коли проведуть ремонт і на їх вулицях.

Зоя Чернецька написала: «По вулиці Стуса яка дорога, що скоро прийдеться плавати». Сюди ж Наталія Сога додала: «Ще на вулицю Катукова треба звернути увагу».

На що Єрмолаєва відповіла: «Обов’язково звернемо увагу».

Також козатинчани писали:

  • Олег Орлов: Ямковий ремонт доріг!!! Бо те що робили до зими трошки не витримав.
  • Середюк Світлана: А ремонт вулийці Бердичівська коли?
  • Hanna Rud: Ще бажано трішки відсипати грошенят на вулицю Центральна, що у селі Козятині, як мінімум є один проблемний участок, що біля ставу(в районі дамби), вийшла з дитиною прогулятись і зрозуміла, що без човна не перепливти там. А то якось роблять, роблять в нас ремонт, а цей шматочок ніяк не можуть затронути, вже кілька років, просто переступають. До речі по ній же, Ваші машини дрова тягали, асенізатора машина ганяє як підстрелена щодня і по кілька разів на день
  • Nelia Odynska: А скажіть коли буде щось зроблено на вулиці Пролетарські діти в школу по болоті пливуть, не дорога, а одні тільки ями.
  • Оля Марчук: В селі Козятині не лише проїхати, пройти неможливо, ями та болото, калюжі.
  • Олексій Костюк: Засипте Зоряну хоч щебенем і пройдіться грейдером, а то і війни не потрібно, ями, як після артобстрілу.
  • Наталія Ясінська: А провулок Олега Ясінського — дороги не має, а Центр! Водогін на вулиці прорвав робили за власні кошти, міська рада нічим не допомогла! Зверніть увагу на цей провулок! Треба зробити водогін і дорогу стан жахливий!

Козятин більше, села — менше 

Марія Крижанівська написала: «А може треба було розділити кошти на всю громаду, в якомусь процентному співвідношенні: Козятин більше, села — менше. Але хоч щось....В с. Козятин проїхати не можливо, там тільки ями».

Тетяна Єрмолаєва відповіла: «Ще багато робіт заплановані в бюджеті на 2023 рік в сільській місцевості, це розподілення залишків. Наприклад освітлення шести сіл, поточний ремонт системи освітлення, проекти готові, продовжимо асфальтування основних обласних доріг, грейдерування, школи, старостинські округи, водогін в Сигналі, водогін в місті, капітальний і поточний ремонт ЦРЛ. Перелік досить великий, старости постійно доносять основні проблеми. Проектна документація або готова, або коригується, або замовлена». 

Доля басейну

Tatiana Mishchuk написала: «Демонтаж районного будинку культури заплановано, а відновлення басейну коли очікувати? Не хочеться, щоб його чекала така ж доля через кілька років».

Тетяна Єрмолаєва  відповіла: «Басейн в аварійному стані, без укриття та вентиляції. Якщо тривога, то відвідувачам ніде сховатись. Безпека найперше. Під час воєнного стану такий об’єкт просто не має права працювати. Це якщо коротко. Роботи по басейну заплановані, він точно буде працювати в майбутньому. Поки Управління Освіти працює над цим питанням. Замовлено технічний звіт по приміщенню. Про результати повідомимо».

Чому ремонти, а не допомога ЗСУ

Оксана Трохимчук-Гуцол написала: «Декілька разів перечитала те, що написано. Намагаюсь зрозуміти пріоритети, які ставляться. Мені хтось може пояснити, чому у країні, де йде війна, на першому місці не допомога ЗСУ, а ремонти доріг, водогонів??? Чи вже війна закінчилася, а я не в курсі»?

Відповідь міської голови не забарилася. Єрмолаєва написала: «Ми не можемо перестати фінансувати видатки делеговані державою, які зобов’язує фінансувати нас держава. Звичайно запит громади на десятки мільярдів, але ми рухаємось в межах бюджету 2023. Всі запити військових і силових формувань, які знаходяться в нашій громаді, повністю будуть задоволені в бюджеті».

У нас війна

Сергій Сиваковський написав: «Почитав коментарі. В шоці. Я просто в шоці. Збережу їх. Земляки, що серйозно Вам зараз потрібні нові асфальтовані вулиці? Сквери? Це щоб вбитих 20 річних хлопчиків, яким Ви не допоможете до кладовища носити? Чи інвалідам на візках було зручно їздити, яким Ви теж не допоможете? Ау, прокиньтесь. У нас війна. Ми відступаємо і великою кров'ю стримуємо наступ. Люди по копійці збирають на тепловізори, машини, дрони. Потреб гора. У нас новий підрозділ формуватиметься. Це ж Вашим чоловікам братам і дітям потрібна буде допомога. А Ви хочете 70 млн грн на дороги витратити? Ниєте по всіх групах постійно і ниєте. Я дуже сподіваюсь, що депутатам вистачить мудрості, сміливості, збалансувати бюджет так, щоб виділити на ЗСУ більше ніж заплановано. Готовий сам пояснювати людям, чому було врізано фінансування.
Взяти за руку кожного та відвезти в госпіталь, щоб вони самі сказали тим хлопцям без рук та ніг, що їм вони не потрібні, тому що їм плитки в сквері не вистачає».

Підтримав думку Сергія Олег Чернодуб. Чоловік написав: «Так згоден з паном Сиваківським не про те Ви думаєте в військовий час! До прикладу ямковий ремонт який проводили в жовтні-листопаді 2022 року по вулицях міста Козятин вже через два місяці того ремонту і не видно стоять ями які вифрезувані трактором, а асфальту нема викришився і коштів вже немає, то хто буде за той неякісний ремонт відповідати і хто повинен за цим дивитись і контролювати, і де поліція і мер і рай автодор, чи потрібно громадські активісти, щоб писати в прокуратуру! Хочеться руки по відбивати за неякісний ремонт тим хто робив і тим хто приймав роботу».

 

Читайте також:

Аварійний районний будинок культури знесуть чи все-таки залишать?

«Апарат для гемодіалізу знаходиться в реанімації. Він не для потреб хронічних хворих»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Антонинка Тоника

    А мені ,сидячи у підвалі,байдуже,як виглядають ями на дорогах! Чи вони маленькі,але глибокі,чи вони на вигляд,як Жежелівський кар'єр!  Здається,що  ,поламаючи ноги та шиї,лікуватись у ЦРЛ не будемо,там своя клієнтура! І,скільки б коштів не виділила рада на ту ямку,більше норми туди не всипиш,а те,що остається  -по карманам наших деребанщиків,які сидять на сесії і думку гадають,на яку х...ню  списати кошти.

    Ви б краще економили кошти на тих ямах,в які ми хоронимо наших хлопців! Єрмолаєва Тетяна,а Вашого чоловіка ще не призвали  ?  

     Ямки потерплять,а хлопці-ні! Кожен з них  мріє молиться на життя. Кожен з них згоден їздити і ходити по ямках, а не лежати в них!

keyboard_arrow_up