Нацгвардійцю з Козятина Дмитру Фінашину Президент вручив сертифікат на квартиру

Нацгвардійцю з Козятина Дмитру Фінашину Президент вручив сертифікат на квартиру
  • Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на квартири Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно.
  • Серед військовослужбовців, які отримали сертифікат на квартиру — нацгвардієць Дмитро Фінашин з Козятина. У боях за Україну він втратив руку, але зміг вижити у найважчих умовах. Отримавши важкі поранення, кілька діб протримався без води і їжі та дістався до наших військових.

У межах ініціативи Глави держави щодо забезпечення житлом військовослужбовців – Героїв України Президент Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та членам родин полеглих воїнів, які удостоєні цього звання посмертно. Вручення відбулося в Маріїнському палаці в Києві.

 Президент вручив сертифікати на отримання квартир воїнам-героям зі складу Збройних Сил України: капітану Василю Боєчку, капітану Іллі Вергуну, старшому лейтенанту Олександру Коваленку, підполковнику Андрію Круглову, полковнику Миколі Паласу, старшому сержанту Андрію Водоп'янчуку, підполковнику Олегу Дмитруку, підполковнику Олександру Юрковському, а також штаб-сержанту Нацгвардії Олександру Костенку, старшому сержанту Нацгвардії Дмитру Фінашину, штаб-сержанту Державної прикордонної служби України Дмитру Кушніру, солдату ДПСУ Івану Кишенку та майстер-сержанту служби цивільного захисту ДСНС Андрію Кошовцю.

Відео дня

Під час церемонії Герой України Дмитро Кушнір передав Президентові військовий шеврон.

Сертифікати на квартири від Глави держави також отримали сім’ї полеглих Героїв України: рідні старшого солдата Збройних Сил України Сергія Сови, полковника ЗСУ Олександра Мариняка, молодшого сержанта Збройних Сил Михайла Несольоного, капітана ЗСУ Віктора Оцерклевича, капітана Збройних Сил України Сергія Пархоменка, майора ЗСУ Євгена Лисенка, старшого сержанта Збройних Сил Дениса Ріхтера, капітана ЗСУ Олексія Хижняка, майстер-сержанта СБУ Олександра Макаренка, капітана Нацгвардії Вадима Манька, молодшого сержанта НГУ Олександра Тимченка, полковника Нацгвардії Владислава Аллерова, капітана НГУ Віталія Грицаєнка, лейтенанта Нацгвардії Віталія Коваля, старшого лейтенанта Національної гвардії Сергія Барсукова та полковника ДПСУ Віталія Кучерявого.

— Відповідно до ініціативи Президента всім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким із початку повномасштабного російського вторгнення присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть житло, — йдеться на офіційному інтернет-представництві Президента України

— За ініціативи Президента України наша сімʼя отримала власне, новеньке житло! Дякую Державі. Служу Українському Народові! Лишається схрестити залишки пальців, щоб туди нічого не прилетіло, — написав на своїй сторінці Дмитро

Нагадаємо 

  • Герой України, нацгвардієць з Козятина Дмитро Фінашин увійшов до цьогорічного списку Forbes «30 до 30 творці майбутнього».

Про Героя

Історія нацгвардійця з Козятина Дмитра Фінашина, який у травні чудом зміг врятуватися після того, як дві доби поранений пробув сам у посадці, облетіла всю країну.Після того, як Президент України вручив Дмитру найвищу нагороду України, у нього побільшало масових заходів. Його запрошують на канали телебачення, підходять люди з своїми проблемами, які не могли вирішити на місцях раніше. В кінці січня цього року його ще з двома захисниками України запросили взяти участь у заходах Ukrainian Week у Вашингтоні.

 

Після зустрічі із земляками, що відбулася у ліцеї №5 минулої неділі, нацгвардієць Дмитро Фінашин, Герой України, яким пишається вся держава та який є уособленням незламності і волі до перемоги, подарував на згадку Козятинській громаді власноруч підписаний Державний Прапор України.

Днями стало відомо, що нацгвардієць з Козятина Дмитро Фінашин («Фін») знову повернувся у військовий стрій». Про це Герой України повідомив на своїй сторінці у фейсбук:

Після поранення й ампутації Фінашин не раз стикався з ситуаціями, коли люди від нього відверталися, казали недоречні фрази, знічувались. hromadske розпитало Героя України, що не варто казати людям, котрі мають каліцтва, аби не поранити й не завдати болю, і навпаки — як треба поводитися.

Читайте також:

Дмитро Фінашин пояснює, на які виплати має право військовополонений та члени його сім'ї

Козятинський благодійний фонд отримав від американського 25 тисяч доларів

Воїна з Сестринівки нагородили Почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» від Головнокомандувача ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up