Минув рік, як у поліції Козятина працює Custody Records та Front Office

Минув рік, як у поліції Козятина працює Custody Records та Front Office
  • Інспектори перевірили, чи правильно поліцейські у Козятині оформляють документи про затримання людей, згідно з міжнародними правилами.

У Козятині сьогодні, 9 серпня, зібралися поліцейські, чиновники та юристи, щоб обговорити, як краще захищати права людей. Про це інформує поліція Вінницької області.

Учасники заходу відзначили переваги електронного обліку даних та цілодобової фіксації дій, які відбуваються із затриманими особами, починаючи з моменту фактичного затримання і до поміщення її до ізолятора тимчасового тримання або ж звільнення з-під варти.

Відео дня

— Варто зазначити, що інформаційна підсистема відеомоніторингу «Custody Records» повноцінно запрацювала у підрозділі поліції Козятина у серпні минулого року. Вона дає можливість віддаленого контролю за дотриманням прав затриманих громадян й націлена на захист самих правоохоронців від безпідставних звинувачень, — підкреслив старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією у Вінницькій області) Вадим Кулик. — А фронт-офіси — це прозорий відкритий простір, облаштований приймальнею, черговою частиною, кімнатою для проведення слідчих дій, а також доставлення осіб. Це дозволяє постійно вдосконалювати сферу захисту прав людини.

Козятинське відділення поліції, нагадаємо, не впізнати з серпня 2023 року.  Оновлена чергова частина, фрон-офіс, кімнати для проведення слідчих дій, для прийому громадян оновилися, стали сучасними та комфортними. А найголовніше — була встановлена автоматизована система обліку «Custody Records», яка передбачає постійний відеонагляд за діями правоохоронців і затриманих осіб з моменту їх прибуття в підрозділ поліції й до завершення слідчих дій та перебування у відділку.

Репортаж з місця події:

Згодом нчальник Відділення поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції Іван Фалдін нашій журналісці розповів, скільки готувалися до таких кардинальних змін і за чий рахунок все це зроблено.

 

Читайте також:

«То не вовки, то собаки». Дізнались, хто налякав мешканців Залізничного

Звуки, схожі на «Шахеди»: за надмірний шум на водія може чекати штраф у 17 тисяч гривень

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зоя Михайлівна

    .0
  • Oleg Kudemec

    Цирк на дроті)))) А Ви запитали в них при яких обставинах мають право перевіряти документи???

keyboard_arrow_up