«Ми вивозимо з парку два-три трактори сміття»

«Ми вивозимо з парку два-три трактори сміття»
  • Залізничний парк колись був одним із улюблених місць відпочинку козятинчан. Тут навіть влаштовували святкування на День залізничника.

  • А зараз він у такому стані, що без смутку не глянеш. І доклали до цього руки самі ж мешканці та гості міста

У міському сквері, якою б не була погода, завжди людно. Там і підлітки роз’їжджають на велосипедах, і мами гуляють з дітьми, і малеча катається на гойдалках, і люди старшого покоління сидять на лавочках, гортаючи новини в телефоні. У парку залізничників відвідувачів значно менше. Принаймні, вдень. Ми й самі там нечасті гості. Та щоразу, коли навідуємося туди, бачимо одну й ту саму картину — сміття.

Ця проблема не нова і з’явилася вона не вчора. Переповнені смітники і купи сміття довкола урн ми бачили не раз і не раз про це писали. Востаннє ми навідувалися у парк залізничників минулого року. То був жовтень. І тоді вразило те, скільки сміття в альтанках та довкола них. І це попри те, що у парку чи не на кожному кроці стоїть урна.

Днями ми знову завітали до парку залізничників. Одразу впав у вічі поламаний стенд, на якому інформація про одне із залізничних підприємств Козятина. Жерстяна табличка тримається, як кажуть, на чесному слові. Дуже хочеться вірити, що її виламав вітер, а не хтось із відвідувачів парку.

Відео дня

Надбиті бордюри вздовж алей поки що ніхто так і не полагодив. Але ж вони теж не самі вилізли із землі. І то вже точно не вітер.

А ще ми застали в парку те, що бачили там і два роки тому, і минулого жовтня — сміття. Далеко не треба йти. Пусті пляшки, целофанові кульки та упаковки від продуктів валяються практично при вході в парк, одразу за будівлею «Дельфіна». Пройшли трохи далі, до альтанки. Та сама картина. Видно, що тут «відпочивали» люди — сміття і біля альтанки, і під лавками. Відпочити відпочили, але за собою прибрати забули. Попри те, що смітник одразу біля альтанки, тому не треба робити навіть зайвих кроків, щоб викинути пусту пляшку чи банку від тушонки.

Чи поменшало у парку залізничників урн? Однозначно ні. Вони тут, як вже писали вище, ледь не на кожному кроці. І біля лавок, і біля альтанок. Та чомусь люди, які навідуються в парк, замість того, щоб користуватися смітниками, кидають сміття прямісінько на землю.

— Ми просимо гостей та мешканців міста не смітити, тому що це не залізничники смітять, — каже Василь Буцерога, начальник Козятинської дирекції залізничних перевезень. — Там розпивають спиртні напої, кидають сміття на землю. Під час прибирання ми вивозимо з парку, ви не повірите, два-три трактори сміття. За цей парк відповідає головний інженер. Ми запланували провести там благоустрій і привести парк до ладу, щоб він мав гарний вигляд для наших гостей. Потрібно ще кронувати дерева, щоб вони мали більш естетичний вигляд.

Можна заново пофарбувати усі лавочки, замінити побиті плафони, поремонтувати все, що зламане та кронувати усі дерева, але парк залізничників не виглядатиме краще, допоки не вирішиться головна проблема. А для цього необхідно, щоб люди, які сюди приходять, навчилися користуватися смітниками і перестали смітити.

 

Читайте також:

«Ціна одного — близько 15 тисяч гривень». Розпитали все про дерев’яні майданчики для сміттєвих баків

«Проїхав сміттєвоз, зупинився і з нього витекла на дорогу така смердота, що мусила змивати шлангом»

«Там гидко ходити». Захаращують провулок

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Наталия Бучарская

    Я пам'ятаю як в тому парку стояли столи для гри в пінг-понг і коли проходила мимо, завжди чувся стукіт, було багато бажаючих пограти, а ще там були столи для шахів, завжди збирались любителі пограти... Як же давно це було...
  • Кіпоренко Олександр

    Як і басей  Дельфін , все списали на війну , як і всі !
  • Владимир Мазур

    Чисто не там де прибирають....а наші люди взагалі свині і не тільки в парку,в поїздах,електричках,та взагалі навкруги...європейці бл#...
  • Катерина Білокур

    як же не вистачає і спортазу в тому парку

keyboard_arrow_up