«Там гидко ходити». Захаращують провулок

«Там гидко ходити». Захаращують провулок
  • До редакції нашої газети через соцмережі звернулася козятинчанка.

  • Жінка скаржиться — за тунелем накидали цілі гори гілля.

  • Але його ніхто не прибирає, а навпаки, тільки зносять

Днями отримали повідомлення від мешканки Козятина. Вона звернулася до нас через соцмережі і написала про проблему свого мікрорайону.

«Чи могли б ви написати статтю про хащі, які роблять жителі ПМ-ківських будинків, що розташовані на перехресті вулиць Карла Маркса і Куликівського? Вони вирізають дерева, малину, бур'яни і викидають за 10 метрів на узбіччя провулку Абрикосовий. Там вже такі гори гілля із висотою будинку, зверху проходять лінії електропередач. Дорога стала вузька, коли пройде дощ, там розливається така калюга, що не можливо обійти. Цей процес триває багато років. Люди зносять садове сміття на узбіччя. Самі живуть поряд. Просто свині. Там гидко ходити», — написала жінка.

Аби не бути голослівною, наша читачка надіслала нам відео, на якому величезні гори з гілок накидані вздовж грунтової дороги. І ці гори тягнуться на декілька метрів вздовж.

Відео дня

Після того, як ми отримали це звернення, попрямували шукати ті хащі, аби побачити їх на власні очі. Довго ходити не довелося — вони за кілька десятків метрів від тунелю, перед поворотом на вулицю Подільську (колишня Карла Маркса) у селі Козятині.

Наша читачка мала рацію — там, без перебільшення, цілі гори, прямісінько на початку провулку. Видно їх ще з дороги. Ми потрапили туди в суху погоду, але можемо собі уявити, що там відбувається, коли йде дощ, адже там немає твердого покриття. Та й схожий цей провулок більше на звичайнісіньку стежку — дорога зовсім вузька, хоча козятинчани примудряються нею їздити на машинах.

Гори з гілок супроводжували нас кілька десятків метрів. Деякі були зовсім свіжі, деякі вже почали всихатися. Не дарма наша читачка написала, що хащаки там з’явилися не вчора, і навіть не позавчора. І зносять туди не тільки гілляки. Хтось викинув гнилі яблука. Поруч на купі лежать кущі із зеленими помідорами. Хтось, хто проходив повз, викинув упаковку від сухариків. 

Так і вийшло, що зовсім недалеко від центру міста виросло ще одне сміттєзвалище. Щоправда, замість купи пакетів зі сміттям, як це було ще два роки тому на вулиці Винниченка, на провулку Абрикосовому гори гілок. Які, ясна річ, комунальники не забирають. Інакше б гори не утворювалися. Хоча машина для збору сміття в цей мікрорайон точно навідується — у тій частині вулиці Подільської, про яку йде мова, є багатоповерхові житлові будинки, тож, імовірно, там і баки для твердих побутових відходів стоять. Втім, навіть якщо баків і немає, то раз на тиждень в село Козятин приїздить машина, яка вивозить сміття, а це якраз територія села, а не міста.

Але проблема зовсім в іншому. Їздить машина, чи не їздить — різниці немає. Тому що сміттєвоз забирає лише побутове сміття. А для того, щоб вивезти гілки, обрізані дерева чи будівельні відходи, потрібно наймати трактора. За додаткову плату, звісно ж. Тож будуть гори гілля на провулку Абрикосовому чи ні — залежить виключно від козятинчан. Якщо вони не перестануть зносити гілки на купу, гори виростуть ще більші.

 

Читайте також:

У Козятині почали встановлювати накриття для сміттєвих контейнерів. ОПИТУВАННЯ

Вигребли два великих мішки сміття на Водокачці

Вітер повалив дерева. Показали відео, як поліцейські розчищають трасу

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Алла Ильчук

    До Європи нам ще далеко ,але наша ментальність на місці.
  • Алла Ильчук

    Хто має відповідати за такий злочин?Чи потрібно йти до поліції ,щоб провели розслівання.
  • Читач96

    А куди подівся закуплений чистим містом і розрекламований  подрібнювач щепи ? Невже його як і машину для миття тротуарів  закупили для того щоб раз показати і кудись заховати? Невже  для котелень непотрібна щепа ля опалення?

keyboard_arrow_up