Майданчик ще не завершили, а на ньому вже граються діти

Майданчик ще не завершили, а на ньому вже граються діти
  • На новому дитячому майданчику в парку поки лиш бетонна основа та конструкції майбутніх ігрових елементів.
  • Попри це сюди вже навідуються і мами з дітками, і навіть підлітки, які вечорами влаштовують розгардіяш. Обмежувальна стрічка, якою огородили локацію волонтери, нікого не зупинила.
  • Чому роботи з облаштування призупинилися — з’ясовували наші журналісти

Навесні у Козятині взялися облаштовувати дитячий майданчик із елементами інклюзії, кошти на який збирала вся Україна. Нагадаємо, це благодійний проєкт «Лідерського волонтерського руху» з Хмельницького, завдяки якому подібні майданчики з’явилися у великих містах, таких як Вінниця, Тернопіль, Хмельницький. Гроші для майданчика в Козятині почали збирати ще в 2021 році, але проєкт двічі був під загрозою зриву. Спершу через повномасштабне вторгнення росії, але тоді вирішили не зупинятися і таки зібрали суму, необхідну для закупівлі ігрових елементів. Потім на заваді стала політична криза у Козятині — щоб взятися за роботу, необхідно було, щоб майданчик внесли до спеціальної програми, але депутати ніяк не могли це зробити — то сесії зривалися, то питання знімали з розгляду.

Аж наприкінці 2023-го обранці міської ради дали «зелене світло» і за облаштування майданчика з елементами інклюзії нарешті взялися. Спершу видалили декілька дерев у сквері, потім вирили котлован, засипали його щебнем і почали встановлювати металеві кріплення та конструкції для майбутніх ігрових елементів, а основу залили бетоном.

Відео дня

Поки що на майбутньому майданчику встигли поставити тільки один ігровий комплекс із гіркою та карусель. Від решти ігрових елементів наразі лише металеві частини конструкцій. Щоб на територію не заходили, її огородили обмежувальною стрічкою. Та, схоже, козятинчани з тих, хто бачить мету й не бачить перешкод. Обмежувальну стрічку швидко обірвали, а на майданчик почали навідуватися люди. Ми не раз бачили, як мами, татусі й бабусі самі за руку приводять на недобудований майданчик діток та онуків. Хоча у парку є два облаштованих майданчики, тож малечі є де гратися. Попри це, хлопчики з дівчатками бігають по недобудованому майданчику і катаються на каруселі. 

Навідуються сюди діти не лише під наглядом дорослих. Минулого тижня застали дуже неприємну картину — на недобудованому дитячому майданчику ввечері тусувалися підлітки. Хлопці гамселили ногами пружину, на якій має стояти ігровий елемент. Ми не ставимо питання, куди дивляться їхні батьки. Але не можемо не запитати козятинчан: чому вони так поспішають скористатися майданчиком, який ще не завершили?

Поки що облаштування майданчика поставили на паузу — останні декілька тижнів ми не бачили там працівників, які займаються упорядкуванням. Щоб дізнатися, коли роботи з облаштування продовжать, ми звернулися до Управління житлово-комунального господарства. Виявилося, що УЖКГ за це не відповідає — виконання робіт підряднику замовляла громадська організація, якій міська рада надала дозвіл. Адже, вкотре нагадаємо, упорядковують майданчик не за рахунок міського бюджету, а за кошти, зібрані волонтерами.

Тож ми звернулися до Марини Сарбаєвої, учасниці «Лідерського волонтерського руху». Вона пояснює — облаштування майданчика призупинилося, тому що чекають, поки повністю просохне бетонна основа.

— Двадцять вісім днів має сохнути бетон, — каже Марина Сарбаєва. — Цей термін ще не сплив. Роботи відновлять, коли бетон повністю просохне. Тоді перейдуть до облаштування гумового покриття та решти ігрових елементів.

 

Читайте також:

Чому в парку проводять заходи на алеї, коли маємо «клітку»?

«Поїдьте, подивіться, що коїться на старому кладовищі»

Темне місто та громада: у Козятині вимкнули вуличне освітлення

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Галина Трофимчук

    Ганьбище владі
  • Інна Мельник

    Це показує без слів відношення суспільства до людей з інвалідністю. Зневага до дітей з інвалідністю. Перед тим як йти на не добудований майданчик подумайте Вам доступнине навколо будь-яке місце і розвага, а для когось це єдина можливість та розвага.

    Макс Титарчук reply Інна Мельник

    Просто коли такі майданчики роблять , то заздалегідь огороджують  і не відкривають до їхнього повного відкриття .Так що не потрібно на дітей жалітися.Ви не зможете теж відгородити здорових дітей без вади  коли майданчик буде відкритий .Це буде не правильно теж і виглядати буде дивно .
  • Богдан Гнатюк

    Не на часі
  • Таисия Базелюк

    А чому досі підліткам не побудували майданчик? От вони і не знають де їм проводити час.

keyboard_arrow_up