Чому в парку проводять заходи на алеї, коли маємо «клітку»?

Чому в парку проводять заходи на алеї, коли маємо «клітку»?
  • Літні концерти, благодійні ярмарки, а разом з ними і День міста перемістилися з площі до міського скверу.
  • Проводять культурні заходи на центральній алеї парку, а танцювальний майданчик, відомий серед козятинчан як «клітка», не використовують.
  • Чому так, хто відповідає за цей об’єкт і чи планують приводити його до ладу — з’ясовували наші журналісти

Танцювальний майданчик зі сценою — невід’ємна частина нашого крихітного парку. Свого часу мешканці міста нарекли його «кліткою». Усе через сітчасту огорожу, якою він обнесений. Щоліта тут проводили дискотеки. Декілька разів там відбувався фестиваль «Рок-Козятин». Влаштовували у «клітці» й кінопокази під відкритим небом, але останні роки танцювальний майданчик перестали використовувати за його прямим призначенням. Огорожа «клітки», рясно обплетена зеленню, хилиться у різні боки. Будівля сцени частково стала об’єктом для графіті-вандалізму. 

Ще до пандемії коронавірусу, коли влітку влаштовували розважальні програми на День міста, День молоді, День незалежності та інші свята, усі концерти, ярмарки та дискотеки відбувалися на площі. Відколи почалося повномасштабне вторгнення, гучних святкувань зі зрозумілих причин не проводять, але невеликі благодійні заходи влаштовують на новій локації — в міському сквері. Щоразу імпровізовану сцену облаштовують на центральній алеї парку.

— Була я на одному з концертів у парку і мене дуже здивувало, чому, маючи «клітку», заходи проводять на алеї, — каже козятинчанка Наталія. — Ні артистам немає де розвернутися, особливо якщо це танцювальні колективи, ні глядачам. Там заважає клумба. Зніміть у «клітці» ту огорожу, поставте лавочки і може тоді більше людей буде приходити.

Відео дня

«Клітка» у парку перебуває на балансі відділу культури Козятинської міської ради. Тож питання про те, чому заходи проводять не на танцювальному майданчику, а на алеї, ми адресували відділу культури.

— На танцювальному майданчику занадто спекотно, а в центральній частині парку, де ми проводимо заходи в весняно-осінній період, затінок, — пояснює Світлана Рибінська. — Крім того, на танцювальному майданчику росте каштан. Його корені підірвали покриття і там є небезпека, що можна зачепитися за коріння, якщо підійти до дерева занадто близько. Але головна причина, чому ми там не проводимо заходи — це спека.

Щодо того, що в «клітці» було б більше місця, начальник відділу культури переконує — якщо провести заміри, у центральній частині парку, де нині влаштовують заходи, місця більше, ніж на танцювальному майданчику.

— Чи планують демонтовувати огорожу та облагороджувати територію танцювального майданчика, щоб надалі використовувати його за призначенням?

— Звичайно, — відповідає Світлана Рибінська. — Про це вже йшлося. Якщо не помиляюся, були публічні обговорення. Вже представлялися приблизні варіанти, як це може виглядати, але це все було до повномасштабної війни. Зараз великі капітальні видатки провести дуже проблематично. Гроші у бюджеті передбачені здебільшого на захищені статті, такі як, наприклад зарплати або енергоносії. А з бюджетних залишків, як ми знаємо, не все можна фінансувати. Коли будуть у бюджеті додаткові кошти, невідомо, на що буде першочергова потреба їх використати. Зараз зросла вартість електроенергії. Тому чи вистачить коштів з додаткових — можливо. Але ще потрібно, щоб депутати проголосували, що цей об’єкт буде робитися. Спочатку має бути рішення депутатів, потім — проектування, а потім вже роботи на самому об’єкті.

— Що було в планах зробити із танцювальним майданчиком?

— Ми хотіли зняти огорожу, тому що вона морально застаріла. Клітка — вона і є клітка. Зробити рівну площину перед сценою, поставити лавочки і робити відкритий сценічний майданчик. Але все одно залишається питання з тим, що там пече сонце. Не в кожну погоду там буде комфортно щось проводити. Були часи, що ми робили спроби на танцювальному майданчику заходи проводити, але як показав досвід, у центральній частині парку це комфортніше, тому що там тінь.

 

Читайте також:

У міському сквері Козятина триває встановлення інклюзивного дитячого майданчика

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Сергій Мікоян

    Мдааа були часи!!
    (Здравствуйте друзья)!!!
    DJ sima😀😁😂☺
  • Олександр

    Чи не пора ту клітку взагалі прибрати?
  • Username

    У цій "клітці" варто тримати єрмолаєву, лисого блогєра в кепці, та усіх, хто за стільки років не зробив для того парку нічого. Що парк що ця клітка виглядає як грьобаний совок, соромно за таких депутатів і за таку мериню!
  • Oksana Kolomiyets

    Зверніть увагу і на дитячий майданчик( ближче до приватбанку) він в аварійному стані.Я дзвонила на гарячу лінію чистого міста( майданчик під його опікою),робили фото разом з прибиральницею парку,але ...2 тижні пройшло ніяких дій.

keyboard_arrow_up