“Люстрували” голову Козятинської райради Валерія Стахова

“Люстрували” голову Козятинської райради Валерія Стахова
Тепер у майбутньому він бачить себе аграрним бізнесменом

Люстраційні реформи в країні “торкнулися” і Козятина. Так звана “місцева громада” змусила написати заяви на звільнення двох поважних в районі керівників — голову Козятинської районної ради Валерія Стахова та начальника районного управління освіти Аліну Діденко
Стосовно цієї події у вівторок, 7 жовтня, Валерій Іванович зібрав прес-конференцію із представниками місцевих ЗМІ. Так би мовити, щоб розставити всі крапки над “і”. Він написав заяву на звільненняи і відкликати її не збирається. 
— Користуючись нагодою хочу попросити у всіх своїх прихильників вибачення за такий мій крок і разом з тим сказати їм, щоб довірились ситуації і повірили, що це необхідно було зробити, — сказав Валерій Стахов. — Цей крок був правильним з моєї сторони. Буду відвертим — це рішення я прийняв не позавчора і навіть не місяць тому. Єдине, що я планував цю подію зробити дещо по-іншому. Я щиро вірив, що буде працювати закон про люстрацію. Хотів пройти люстраційну комісію, щоб показати всім людям — мені немає чого приховувати і переконаний в тому, що я цей процес пройшов би нормально. Я прихильник люстрації, але законної. Проте сталося так, як сталося. 
За плечима серйозний термін — 12 з половиною років на посаді голови райради. Я працював при чотирьох президентах, чотирьох головах обласних рад, шістьох головах РДА, восьми губернаторах. Все це дає підстави порівнювати і зважувати ситуацію, що відбувається.  І сьогодні, коли прийшли люди, які представили інтереси громади Козятинського району, то на моє переконання вони не мають ніякого відношення до громади. Але заяву я написав з тої позиції, аби підтвердити: “Я ніколи не тримався ні за яку посаду. І хочу сказати, що керівник може бути ефективним лише в тому  випадку, коли він перестає боятися, що його звільнять”. Своїм звільненням я б хотів привернути увагу всієї громадськості до того, що нам усім разом слід прочитати Булгакова “Собаче серце”. Адже коли керують Швондери і Шарікови — обов’язково будуть проблеми. Тому власне і відбувся отакий мій крок. 
— В чому саме ви вбачаєте кримінальне праворушення з боку дій “люстраторів” і чи звернулись з відповідною заявою до міліції? — було запитання від “RIA-Козятин” до Валерія Івановича.
— В моєму розумінні скоєно кримінальне правопорушення. То ж привертаю увагу правоохоронних органів і хочу побачити їх реакцію на такі дії. Заяву я не писав. Адже все, що відбувалося, можна побачити на відео, викладеному в ютубі.
— Які тепер плани на майбутнє? — поцікавилась “RIA-Козятин”  у пана Стахова.
— На майбутнє я буду займатися аграрним бізнесом. В мого батька є шматок землі і моя дружина є співзасновником ТОВ “Бродецьке НГП”. Тому мені вистачає, я не жадібний.
— Кого ви бачите на посаді голови районної ради? — запитали наостанок.
— Я хочу сказати, що на моє переконання політикою повинні займатися молоді люди, із суперкласною освітою. А якщо “качелі ” роблять люди, яким уже за 50, я не хочу нікого образити, але коли до 50 не займався цим, то нема чого і після. Потрібно сідати і глядіти онуків або займатися улюбленою справою. Я бачу по собі. Те, що вдавалося робити в 35 років, то в 45 — ефект не той.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:33 Повідомили, які автобуси їздитимуть у нашій громаді у Провідну неділю 17:04 Масштабна пожежа: показали фото, як рятувальники боролися з наслідками атаки на Вінниччину photo_camera 16:10 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 15:07 Переселенка з Генічеська викладає живопис у музичній школі Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:09 Козятинські «Сірі вовки» представили наш район на змаганнях з волейболу та вибороли «бронзу» photo_camera 13:56 «Ми на мить забули про війну» 13:00 Самгородоцька «Блискавка» завітала до козятинських рятувальників photo_camera 12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up