Козятинська громада попрощалася з видатним хірургом Василем Мельником

Козятинська громада попрощалася з видатним хірургом Василем Мельником
  • Він був високопрофесійний фахівцем, любив свою роботу, переживав за своїх пацієнтів вдень і вночі і в будь-який час був готовий прийти на допомогу.
  • Завдяки йому в багатьох пацієнтів відпадала потреба їхати на операцію до столиці.
  • Хірург від Бога 93 річний Василь Мельник, 9-го серпня відійшов у вічність, наступного дня з ним прощалася громада.

Щоб віддати шану Василю Семеновичу 10 серпня люди почали сходитися ще до 10 ранку. Серед них були родичі покійного, друзі і знайомі родини хірурга, близькі сусіди і сусіди з інших будинків, представники багатьох закладів і підприємств. Потім стали підходити цілі делегації.

Серед инз делегація ради ветеранів, ЦРЛ, медичних служб сусідніх громад та міської ради.

Відео дня

Поки люди сходилися, а настоятель храму «Покрови» отець Василь читав заупокійну молитву, ми поспілкувалися з найближчим сусідом хірурга-онколога-мамолога Віктором Павловичем. Він розповів, що Василь Семенович був великої душі чоловік. Любив компанію, прогулянки на природі, футбол і багато чого іншого. Тільки всього цього у нього не було по тій причині, що таку розкіш для себе він міг собі дозволити тільки на вихідні, але кожні вихідні до нього приходили люди на консультації, за порадами і за добрим словом. Був дуже охайним та ввічливим, своє ліжко застеляв сам до останнього і до всіх, навіть близьких йому людей, він звертався на «Ви». Любив посидіти в компанії і як правило кожного разу подумки був на виклику, тож не міг собі дозволити, щоб йти робити операцію після вжитої незначної долі алкоголю.

Коли став зовсім стареньким, діти хотіли забрати його до себе та він відмовився сказав: ви підете на роботу, а я там сам, що маю робити? Василь Семенович був забезпечений усім необхідним. Продукти йому рідні підвозили, а кухарка смачно готувала. Ми тільки контролювали години прийому їжі, ділилися новинами та включали йому телевізор коли транслювали футбол.

З другого поверху будинку 40 спустився Леонід Ящук. 

— У Василя Семеновича був хороший вчитель Іван Данилюк, який в роки війни провів тисячі надскладних операцій на фронті, — розповів Леонід Ящук. — Він перейняв від свого наставника все, що той умів і сам став відомим в Україні хірургом. До Василя Мельника на операцію в Комсомольск, а нині Махнівку, їхали з багатьох обласних центрів України. Я тоді ще будучи студентом медичного міг свою маму з діагнозом вузловий зоб ІІІ стадії покласти в столичну клініку. А завіз її до Василя Семеновича і через тиждень її здоровою виписали з лікарні. Він робив складні операції майже на всіх внутрішніх органах. При ньому відпала потреба їхати на складну операцію до Вінниці чи до Києва.

Жінка, яка чула розповідь пана Леоніда, додала:

— Через те й закрили у Махнівці лікарню, щоб не їхали робити операції до хірурга з села. Думали, що лікарню закриють і Василь Семенович переїде в столицю, а він відмовився, сказав, що в Козятині такі ж самі люди.

— Це так, — продовжує свою розповідь Леонід Олександрович, — він не ділив пацієнтів на сільських, міських, багатих чи бідних. Для нього всі вони були однакові. Це був лікар старої закалки, якому  достатньо було почути від пацієнта «дякую» . Він був хірургом високого професійного рівня та ще й доброю людиною по житті, — сказав на завершення нашої розмови Леонід Ящук.

Отець Василь відправив чин «Похорон» і тіло світила медицини винесли на вулицю. Біля під’їзду будинку з ним прощалися рідні, близькі і траурна процесія рушила до міського кладовища.

Там за Василем Семеновичем провели мітинг реквієм. Слово мали міський голова Тетяна Єрмолаєва, директор ЦРЛ Оксана Забазнова, цлен президії ради ветеранів Микола Купчик та друзі по роботі покійного.

Говорили, що це був лікар від Бога, який тисячам пацієнтам врятував життя. Отець Василь казав, що люди всі грішні, так у нього мабуть було мінімально гріхів. 

Він залишив нам у спадок потужну хірургічну службу, а громада понесла важку втрату. Все те що він робив Василь Семенович заслуговує, щоб про нього пам’ятали вічно казали виступаючі та висловлювали співчуття рідним та близьким.

 

Поховали Василя Мельника біля дружини хірурга-онколога Ольги Митрофанівни.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Светлана Гурман

    Вічна пам'ять і царство і
  • Зіна Гурковська

    Вічна пам'ять, царство небесне. Родині щирі співчуття.
  • Надія Кучер

    Царство небесне,чудова людина, хірург від бога
  • Елена Стратийчук

    Вічна пам'ять...

keyboard_arrow_up