Козятин у фото. Квітник на Матросова, обпалені дерева та гори сміття на кладовищі

Козятин у фото.  Квітник на Матросова, обпалені дерева та гори сміття на кладовищі

Щотижня ми об’їжджаємо наше місто та його околиці в пошуках цікавих фото. Цього разу під приціл наших камер потрапили по-варварськи кроновані дерева, магазин-привид на провулку Лісовому та не прибране гілля по всьому місту

 

Почалася наша прогулянка з появи в редакції мешканця міста поважного віку, який повідомив, що біля церкви Ікони Почаївської Божої Матері учні залізничного училища на кладовищі прибирають зарослі торішнього бур’яну і спалюють його. 

– Я по-батьківськи звернувся до дітей і пояснив, що палити зараз нічого не можна. Та вони тільки переглянулися між собою і далі кидали оберемки торішнього сухостою, – розповів гість редакції.

Коли ми приїхали за вказаною адресою, то помітили зібране на купи сухе бадилля і в двох місцях слід від багаття.

Відео дня

Від очевидця події ми дізналися, що прибирали територію цвинтаря працівники залізничного училища і коли вони пішли пити каву, хтось розвів багаття, яке залізничники загасили. Зібране бадилля та торішні порослі всі гуртом стали складати на купи. Учнів училища там не було, вони перебувають на карантині.

Прибирання зарослей на цвинтарі біля каплички

Якщо вже пішла мова за прибирання на кладовищі, то поїхали ми подивитися, як справи зі сміттям на міському кладовищі. 

Кожного року перед Великоднем люди прибирають на могилах рідних. Віночки, синтетичні букети викидаються на смітник кладовища. На провідному тижні весь той непотріб вивозиться. Але часто трапляється, що якомусь добродію прийде в голову ідея підпалити смітник. Від горіння пластику – сморід, задимлення і шкода для людей і навколишніх дерев.

Користуючись випадком, ми поцікавились у священика позицією церкви щодо синтетичних букетів на могилах. 

– Що я можу сказати з цього приводу? Люди хочуть, щоб на могилах рідних було красиво, хоча це не зовсім правильно. Померлому в першу чергу потрібна пам’ять про нього і молитва. Якщо порахувати, то там мільйони викинутих на вітер грошей на тих купах сміття. На могилах повинні рости живі квіти, – сказав святий отець.

Ще раз навідались до мосту. Там на всіх ділянках так кипить робота, що навіть не хотілося когось відривати.

З Білоцерківської поїхали на вулицю Матросова. Біля будинку 43 наводить лад в квітнику козятинчанка, але фотографуватися не хоче.

– Не хочу я з сапою потрапляти в кадр, – каже. – Ви краще проведіть журналістське розслідування, хто нам розкішний бузок спиляв, – і сміючись додає, – молодих фотографуйте.

Знаряддя праці є, господарка сховалася

На провулку Лісовому закриті колишній магазин і спортивний клуб. Двері спортивного клубу іноді відкриваються, коли у місцевих парубків з’являється інтерес до тенісу. А стіни магазину обсипаються. Все як в житті — хата доти стоїть, поки в ній господар є.

Всі вже звикли, що навесні комунальники збиткуються над природою, так обрізаючи гілля, що залишається тільки обдертий стовбур. Від зрізаного гілля і в центрі, і на ПРБ в очах темніє. Дерева ж для того, щоб вони зеленіли, а не стояли голими стовбурами.

На вулиці 8 Гвардійській близький до завершення будівництва ще один супермаркет. Якщо гастроному вже й назву дали – «Соловейко», то значить скоро відкриється. На цій позитивній ноті ми й завершили нашу прогулянку.

Читайте також:

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень (8-14 квітня)
Майже півмісяця вихідних! Коли будемо працювати у травні? (ОПИТУВАННЯ)

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Tetyana Kostiuk

    Місце скурботи в Німеччині. Що нам бракує?  
    https://youtu.be/cNOy0yWV-Q8?t=108

  • Ірина Гумінська

    Чому прихожани чекають допомоги учнів, працівників установ,чому не виділяти кошти з пожертв і наймати за потребою людину,яка буде підтримувати порядок на старому (недіючому) цвинтарі.Чому чекають розпорядження міського голови? Подумайте,адже храм відвідують не тільки люди похилого віку,але в молодь.Моє тверде переконання,на цвинтарі ЗАВЖДИ має бути порядок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up