Користь і шкода червоного чаю

Користь і шкода червоного чаю

Каркаде — це чайний напій насичено червоного кольору, його виготовляють з квітів суданської троянди (наукова назва Гібіскус).

Цей чай має багато назв в зв’язку з його поширенням по світу. Батьківщиною каркаде є Індія, а найбільшу популярність має в таких країнах, як Єгипет і Судан. У Єгипті каркаде називають «напій фараона».

Напій каркаде кислий на смак і має безліч корисних речовин.

Користь

Відео дня

Речовини, завдяки яким гібіскус має червоний колір, зміцнюють стінки судин. Він сприяє зниженню артеріального тиску, благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, сприяє кращому виробленню жовчі, має антибактеріальну дію. Вітаміни і мікроелементи, які містяться в каркаде, покращують імунітет, підвищують опірність організму до простудних захворювань, зменшують нервову напругу.

Каркаде набув популярності в арабських країнах завдяки своїй властивості швидко вгамовувати спрагу як в гарячому, так і холодному вигляді.

Тиск не підвищує

Існує досить поширена помилка, пов'язана з впливом напою з квітів гібіскуса на артеріальний тиск залежно від його температури. Багато хто помилково вважає, ніби гарячий чай піднімає тиск, а холодний — навпаки, знижує його. Це твердження є безпідставним з фізіологічної точки зору. Адже чай потрапляє в шлунок вже приблизно однакової температури. А на рівень тиску впливають певні речовини, що містяться в напої: гамма-ліноленова кислота, вітамін Р, антоціан, карболова кислота і флавоноїди, що не сама температура рідини.

Шкода

Чай каркаде не рекомендують пити людям, у яких гастрит з підвищеною кислотністю і виразка шлунка, оскільки каркаде має властивість підвищувати кислотність. Його не варто пити тим, у кого сильно знижений тиск, оскільки, як говорилося раніше, каркаде знижує артеріальний тиск.


Як заварювати

Готують його з пелюсток суданської троянди, як звичайний чай. Для цього одну чайну ложку пелюсток заливають склянкою гарячої води і за смаком додають цукор.

Холодний каркаде готують так само, як і гарячий та охолоджують. За бажанням можна додати лід.

Максим Українець

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:51 Клуб ТАКО привезли з чемпіонату України 2 золота, срібло та 5 бронзових нагород 19:49 Більше десяти днів у Глухівцях не буде газу. Перелік вулиць та будинків 17:26 Жалоба: під час бойового завдання загинув Герой Сергій Черній 16:57 Цей тиждень погоду визначатиме антициклон — буде тепло та сонячно play_circle_filled Від читача 16:45 Якщо ти не можеш донатити своїми силами або фінансами, то ти можеш донатити свій час! — звертається кіберполіція до українців. 15:08 Захисник з Козятина Олександр Печевистий отримав «Золотий хрест» 13:08 У нашому ЦНАПі запровадили онлайн-запис в електронну чергу на послуги Сервісного центру МВС 12:17 На території ліцею №1 імені Шевченка висадили сакури 11:00 Кліщі атакують. Як уберегти домашніх улюбленців 10:55 Малий бізнес в Україні: який бізнес найприбутковіший в Україні (Новини компаній) 10:02 На обласних «Подільських зорях» козятинські студенти здобули Гран-прі та Дипломи І ступенів 09:14 Воїн Олександр Петлінський з Бродецького став першим «Почесним громадянин Якушинецької громади» 08:20 Автотроща на залізничному переїзді: водій загинув, пасажирка — у реанімації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up