Користь і шкода червоного чаю

Користь і шкода червоного чаю

Каркаде — це чайний напій насичено червоного кольору, його виготовляють з квітів суданської троянди (наукова назва Гібіскус).

Цей чай має багато назв в зв’язку з його поширенням по світу. Батьківщиною каркаде є Індія, а найбільшу популярність має в таких країнах, як Єгипет і Судан. У Єгипті каркаде називають «напій фараона».

Напій каркаде кислий на смак і має безліч корисних речовин.

Користь

Відео дня

Речовини, завдяки яким гібіскус має червоний колір, зміцнюють стінки судин. Він сприяє зниженню артеріального тиску, благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, сприяє кращому виробленню жовчі, має антибактеріальну дію. Вітаміни і мікроелементи, які містяться в каркаде, покращують імунітет, підвищують опірність організму до простудних захворювань, зменшують нервову напругу.

Каркаде набув популярності в арабських країнах завдяки своїй властивості швидко вгамовувати спрагу як в гарячому, так і холодному вигляді.

Тиск не підвищує

Існує досить поширена помилка, пов'язана з впливом напою з квітів гібіскуса на артеріальний тиск залежно від його температури. Багато хто помилково вважає, ніби гарячий чай піднімає тиск, а холодний — навпаки, знижує його. Це твердження є безпідставним з фізіологічної точки зору. Адже чай потрапляє в шлунок вже приблизно однакової температури. А на рівень тиску впливають певні речовини, що містяться в напої: гамма-ліноленова кислота, вітамін Р, антоціан, карболова кислота і флавоноїди, що не сама температура рідини.

Шкода

Чай каркаде не рекомендують пити людям, у яких гастрит з підвищеною кислотністю і виразка шлунка, оскільки каркаде має властивість підвищувати кислотність. Його не варто пити тим, у кого сильно знижений тиск, оскільки, як говорилося раніше, каркаде знижує артеріальний тиск.


Як заварювати

Готують його з пелюсток суданської троянди, як звичайний чай. Для цього одну чайну ложку пелюсток заливають склянкою гарячої води і за смаком додають цукор.

Холодний каркаде готують так само, як і гарячий та охолоджують. За бажанням можна додати лід.

Максим Українець

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Збиралися виділити гроші на проєкт по ремонту сходів будинку культури, але не вийшло 19:01 Козятин зібрав 122 тисячі гривень для ЗСУ на благодійному ярмарку photo_camera 17:39 У нашому районі жорстоку вбили матір двох дітей. Підозрюваний — 17-річний хлопець photo_camera 17:35 Не встигнемо розслабитися: після спеки очікується різка зміна погоди Від читача 13:58 Проект “Брама” 16:06 У Козятині медиків привітали з професійним святом photo_camera 15:05 Вилучаються з обігу 500 гривень старого зразка: що вам потрібно знати 11:35 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 11:00 Вивіз сміття з Талимонівки і майже копійчаний техогляд — що замовляла міська рада Козятина у червні 10:27 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 10:01 Удар прийняла сусідня область: наслідки ворожої нічної атаки для енергосистеми 09:33 Цей день, 26 липня: історія, заборони та прикмети 09:30 Буде кілька черг відключень: як вимикатимуть світло 26 липня 09:25 Микола Філонов: Самгородоцька громада отримає 80 тисяч на облаштування Стіни пам’яті (Пресслужба БФ) 08:27 Проблеми дозвілля дітей вилізли на поверхню.
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up