Капличка у Козятинській ЦРЛ перейшла до української церкви

Капличка у Козятинській ЦРЛ  перейшла до української церкви
  • У капличці Святого Великомученика Цілителя Пантелеймона козятинської центральної районної лікарні вперше за 20 років її існування провели службу українською мовою
  • Богослужіння у лікарняному храмі  проводитимуться по вівторках, четвергах та неділях зранку о 9.00 та вечором о 16.00.

Як повідомляють на сторінці Козятинської ЦРЛ, майже два десятиліття тому капличка була споруджена біля приймального відділення тоді ще відділкової лікарні ст. Козятин за ідеєю тодішнього головного лікаря медичного закладу Володимира Піліпонова. Облаштовував капличку та власноруч розписував святими образами відомий на Козятинщині та далеко за межами України козятинський художник і дизайнер Валерій Герасимчук.

— Шкода, але довгий час це намолене місце було «в окупації» московського патріархату. Зі священниками, що проводили тут службу, часто сперечалися відвідувачі стосовно мови та змісту молитов, що прославляли не українські цінності. І ось нарешті це протистояння завершили — капличка змінила свій статус і повністю перейшла до Православної Церкви України, — йдеться у дописі

Відомо, що благословення від владики Вінницько-Тульчинської єпархії на проведення богослужінь у храмі при лікарні отримав митрофорний протоієрей отець Василь Влізло, настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці (с.Козятин)

Відео дня

Таким чином, від початку червня образи святих у капличці Святого Великомученика Цілителя Пантелеймона чують молитви українською мовою за воїнів ЗСУ та волонтерів, за лікарів та пацієнтів лікарні, за увесь український народ.

Як розповів отець Василь, до нього можна звертатися щодо проведення служби за одужання хворих, таїнства сповіді та таїнства причастя, таїнства соборування прямо у лікарняних палатах.

Довідково

Цього тижня отець Василь чекатиме на Богослужіння у четвер та неділю о 16.00 (про детальніший щотижневий розклад знайдете інформацію у постійно оновлюваних оголошеннях на дверях каплички).
Вже цього четверга у храмі відбудеться святкова Божественна літургія з нагоди свята Вознесіння Господнього.

Читайте:

На Вінниччині заборонили масові релігійні заходи за межами храмів

На храмовому святі владика молився, розповів цікавих історій і жартував.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Podolyanin Evgen

    Свою Україну любіть.

    Любіть її… во врем ‘я люте,

    В остатню, тяжкую мінуту

    За неї Господа моліть.

    Т.Г. Шевченко
  • Б.Є.С.

    Потрібно щоб ішла війна 2 роки для того щоб ми змогли заговорити українською. 🤷

keyboard_arrow_up