Хроніка поширення коронавірусу за тиждень. Графік захворюваності

Хроніка поширення коронавірусу за тиждень. Графік захворюваності

Число хворих на COVID-19 з початку пандемії наближається до позначки 900. Станом на середу, 2 грудня, на Козятинщині було зареєстровано 889 випадків захворювання на коронавірус. За тиждень додалося аж 88 нових хворих.

Та маємо для вас дві хороші новини: у середу, 2 грудня, не було зафіксовано жодного хворого. Також за тиждень немає нових смертей. Нагадаємо, від початку пандемії на Козятинщині від коронавірусу померло вже 15 осіб.

Темпи поширення захворювання зараз нагадують гойдалки. Нові випадки реєструються щодня, але щоразу різний приріст. За останні сім днів найбільше хворих додалося у п’ятницю, 27 листопада. Тоді COVID-19 підтвердили у 41 особи. Хоча перед цим, у четвер, 26 листопада, додалося лише п’ять нових хворих. У суботу-неділю була майже однакова кількість випадків — 17 і 18. Вже після вихідних усе різко пішло на спад, адже у понеділок, 30 листопада, додався лише один хворий і черговий сплеск у вівторок — 6 нових випадків.

Відео дня

Наші журналісти поспілкувалися з козятинчанкою, яка перехворіла на коронавірус. Пані Оксані 65 років. Вона каже, що й гадки не має, де могла підхопити цю недугу.

— Їхала в масці в маршрутці й була в масці на пошті. У той же день на вечір піднялася температура, стало ламати суглоби, — розповідає жінка. — Ранком наступного дня поїхала протестуватися. Тест виявився позитивним.

Два тижні сусіди Оксани ставили їй під двері пакети з продуктами. Температура 38 з хвостиком трималася 9 днів. На 16-ий день її сімейний лікар порадила здати повторний тест. Він виявився негативним. З того часу минув майже місяць. Після хвороби наша знайома відчуває фізичну втому, хоч перенесла коронавірус у легкій формі.

— Коли й де заразилася Оксана — невідомо, каже Пані Людмила, сімейна лікарка нашої співрозмовниці. — У маршрутці й на пошті, швидше за все, вона вже була інфікована. Так співпало, що коронавірус дав про себе знати в день її чергового виїзду з дому.

Бережіть себе, вдягайте маски, мийте руки чи обробляйте антисептиком і дотримуйтесь дистанції.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:00 Для молодих бійців він був як батько, за всіх переживав, крім себе 18:00 Температура впаде до +12°: синоптик розказала, коли похолоднішає 17:00 Будуватимуть укриття в двох школах — виділили гроші на проєктно-кошторисну документацію 16:39 У нашому районі під час вибуху загинули двоє хлопців. Попередньо здетонувала граната Від читача 17:26 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:34 Молодий Герой, чиє життя забрала війна: Сьогодні друга річниця загибелі Артема Лавровського play_circle_filled photo_camera 14:27 Пожежа в Махнівці: полум’я знищило дах будинку та речі домашнього вжитку 13:28 Козятинські поліцейські взяли в руки пилки, сокири та коси і розчистили хащі попід Водокачку photo_camera 12:11 Загиблі та руйнування: наслідки чергового дня російської агресії проти України 11:10 У Чистий четвер разом із матусями писали писанки photo_camera 10:19 Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 09:07 Цей день в історії, 3 травня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up