Хроніка коронавірусу в Козятині за тиждень

Хроніка коронавірусу в Козятині за тиждень
Щоденна дезінфекція приміщень Козятинської ЦРЛ. Фото зі сторінки лікарні у фейсбуку
  • Із початку поширення у Козятині та районі коронавірусної хвороби підтвердилося вже десять випадків.
  • За цей тиждень маємо як хороші, так і погані новини. Адже вилікувалися два перших пацієнти, проте вже маємо першу зафіксовану смерть 
     

За тиждень маємо три нових випадки коронавірусу. Якщо минулого четверга на Козятинщині було зареєстровано 7 позитивних результатів аналізів на COVID-19, то станом на ранок вівторка, 22 квітня, пацієнтів, що лікуються від коронавірусу, було вже десять. Про це нам повідомив Леонід Ящук, завідувач Козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень.

Кількість хворих почала зростати у п’ятницю, 17 квітня. Тоді зареєстрували восьмий випадок. 

Також з’явилася інформація про те, що коронавірус ніби-то підтвердився у ще одного козятинчанина. Виявилося, що це мешканець Погребища, який має козятинську прописку.

Відео дня

- За статистичними даними, він рахується як мешканець Козятина. Тому з Погребища його передали нам. За фактом він житель Погребища і рахувати його як мешканця Козятина немає сенсу, - пояснив Леонід Ящук.

Впродовж вихідних статистика залишилася незмінною. Ранок понеділка, 20 квітня, почався із гірших новин. На Козятинщині виявили два нових випадки.

– До восьми раніше відомих випадків додалися чоловік і жінка з сусідніх сіл. Чоловік був госпіталізований з високою температурою в Хмільник,  – розповів газеті «RIA-Козятин» Леонід Ящук. 

Пізніше з'ясувалося, що жінки, у якої підозрювали COVID-19 – харчове отруєння.

За цей тиждень маємо і хороші новини: двоє козятинчан вилікувалися від коронавірусу. Як розповів нам Леонід Ящук, це перший пацієнт, що захворів на COVID-19. Чоловіка вже виписали з лікарні. Його дружина також вилікувалася. Все добре з батьками чоловіка та донькою.

Працівник ремонтної бригади, який заразився в інфекційному відділенні лікарні, перебуває під наглядом сімейного лікаря. Він переносить корона вірусну інфекцію безсимтомно.

Проте маємо і погані новини: цього тижня у нашій області зафіксували перші випадки смертей від COVID-19. Серед трьох мешканців Вінниччини, що померли, жінка зі Збаража, що у Козятинському районі.

За інформацією Леоніда Ящука, 52-річна жінка заразилася від київської знайомої. Спершу вона лікувалася в інфекційному відділенні Козятинської ЦРЛ. Та коли її стан погіршився, її перевели до лікарні у Вінниці. Там її підключили до апарату штучної вентиляції легень. Проте у вівторок, 21 квітня, вона померла.

Людмила Лавренюк, сільська голова Збаража, написала у коментарях до одного із дописів у групі «Типовий Козятин» на Фейсбук, що поховали жінку у Збаражі.

«На цвинтарі присутні були діти і ті люди, які копали яму. Згідно рекомендацій, всі прізвища їхні передали в санстанцію», - написала Людмила Лавренюк у коментарі.

Із коментаря Людмили Лавренюк у соцмережі стало відомо, що перший аналіз у жінки зі Збаража взяли ще в Козятині. Результат був негативний. Другий аналіз відправили на Вінницю, де й показало позитивний результат. Контактували з жінкою 11 осіб. У них відібрали проби на аналіз і ні в кого коронавірус не виявили.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Діна

    Яка інформація про 5ий випадок?
  • Невідома

    А коли буде правдива інформація про п'ятий випадок.
    Чому не інформуєте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:53 В церкві Покрови святили вербу, в цей день воїнам передової роздавали подарунки 19:06 Козятинчани в Instagram: добірка яскравих фото за тиждень, що минає photo_camera 18:02 Пройшов День відкритих дверей у Козятинському училищі. ФОТО photo_camera 17:01 Учні Непедівського ліцею та жителі Пузирок висадили 1000 саджанців сосни photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:05 Президент відзначив орденом військового з Козятина Віктора Малая 15:18 День цивільного захисту в 3-му ліцеї: першокласники отримали урок безпеки photo_camera 14:41 Дмитро Степанюк посмертно нагороджений орденом "За мужність" 13:01 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих свят 11:01 Минув рік, як в бою з ворогом загинув наш земляк Віктор Тимощук 09:55 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт) 09:20 Вербна неділя 2024: звичаї та традиції свята play_circle_filled 08:34 З кожним роком ліквідаторів на ЧАЕС стає менше 08:00 Якщо сьогодні залетить у двір бджолиний рій — це до щастя: про прикмети та заборони 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up