Горів сінник, тюки, суха трава та сміття і ледь не згоріли три будинки

Горів сінник, тюки, суха трава та сміття і ледь не згоріли три будинки
  • За минулу добу 2 квітня на Вінниччині рятувальники загасили сім пожеж в господарчих будівлях.
  • Також, станом на 8:00 3 квітня в області сталося 28 пожеж в екосистемах. Горіла суха трава та сміття у Гайсинському, Вінницькому, Жмеринському, Тульчинському, Могилів-Подільському, Хмільницькому районах області та в м. Вінниці. Вогонь обпалив понад 18 га ґрунту.

Як повідомляють рятувальники що стосується пожеж в господарчих будівлях, то одна із найбільших сталася близько 14:00 в с. Мар’янівка Жмеринського району.

Полум’я знищило будівлю на площі 80 кв.м та господарчі речі. Така ж площа будівлі знищена внаслідок пожежі в с. Ворошилівка Вінницького району.

— Найімовірніше, що в першому випадку зайнялося через порушення правил пожежної безпеки при розведенні багаття, в другому — через потрапляння малокалорійного джерела запалення на горючий матеріал, — додають рятувальники

Відео дня

В результаті необережного поводження з вогнем невстановлених осіб, в с. Печера Тульчинського району вогонь знищив покрівлю споруди на площі 40 кв.м та 2 центнери сіна, а в с.Трактове Могилів-Подільського району дах будівлі на площі 10 кв.м та 1 тонну тюків соломи.

Того ж дня ліквідували пожежі в сіннику с. Строїнці Вінницького району та в господарчих будівлях с. Соколова Хмільницького району й с. Студена Тульчинського району.

Горіла в області і суха рослинність. Зокрема, пожежа сталася в с.Оратівка Вінницького району. Завдяки оперативним діям бійців ДСНС, вдалося запобігти поширенню вогню на будинки громадян. Таким чином, три оселі залишилися неушкодженими.

— Тому, вкотре застерігаємо людей усвідомити свої дії щодо спалювання сміття та залишків торішньої рослинності. Пам’ятайте, такими протиправними діями ви завдаєте шкоди не лише довкіллю, а й власному здоров’ю, — звертаються надзвичайники


 

Нагадаємо:

  • Попри застереження рятувальників люди продовжують безконтрольно спалювати сміття, сухе листя та чагарники, провокуючи масштабні пожежі у природних екосистемах.

Читайте також:

На Козятинщині на паліїв сухої трави «полює» дрон

Близько 700 тюків у Йосипівці підпалив місцевий мешканець. Йому за це «світить» до 10 років тюрми

У Пиківцях рятувальники застерігали не палити суху траву та дроном шукали порушників

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up