До Козятинського збірного пункту прибуло більше двохсот призовників

До Козятинського збірного пункту прибуло більше двохсот призовників
Фото – сайт Влада Вінниці.
  • Більше двох сотень хлопців прибули до обласного збірного пункту, який знаходиться у місті Козятин Хмільницького району.

Про це повідомляє інформаційна агенція Міністерства оборони АрміяInform.

Напередодні юнаки пройшли тестування на коронавірус. Більшість отримали негативний результат, проте 7 з них отримали позитивний результат. Останніх направили на додаткові обстеження та лікування у випадку, якщо діагноз підтвердиться.

Наразі строковиків відправляють тільки у частини й підрозділи ЗСУ, а саме: президентський полк, окрема бригада охорони Генерального Штабу, навчальні центри ВМС та інженерні війська й у низку баз забезпечення. Планується, що до частин буде відправлено 172 призовників. Через карантин батьків і друзів строковиків на збірний пункт не пропустили.

В інформаційній агенції повідомляють також і про те, що на Вінниччині проблем із призовниками ніколи не було, кожного «сезону» багато хлопців приходять самостійно із твердим бажанням стати моряком чи десантником. Та разом із тим залишається й немаленький відсоток ухилянтів, що з року в рік дивують своїм креативом…

Відео дня

Двома найпопулярнішими причинами ухилення від служби є коронавірус та релігія. Так, заступник військового комісара, начальник сектору комплектування Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки,  підполковник Роман Потерлевич розповів, що ухилянти масово починають «втрачати нюх» та «хворіти» на Covid. Ще одним популярним варіантом «відмазок» є релігія, усі раптово стають віруючими різних конфесій, що передбачає альтернативну службу.

Нагадаємо:

У Козятині відбувся черговий етап весняної призовної кампанії 2021 року
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Перевищує норму у 7,5 рази: назвали причину забруднення азотом Південного Бугу на Вінниччині 13:03 У Козятині з нагоди Дня Європи в Україні провели шаховий турнір. Імена переможців 11:00 «Поки війна, ми всі працюємо задля перемоги» 10:15 Затримали агентурну групу, яка готувала масовані ракетні удари, в тому числі і по Вінниччині Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 09:11 У Непедівку на Храмове свято приїде Митрополит Симеон. Відкриватимуть Алею пам'яті і слави 08:30 Для пацієнтів Козятинської ЦРЛ освятили свіжоспечену здобу 08:00 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 21:17 Розпис яєць давня українська традиція і оберіг для родини 19:42 Сталевий воїн з позивним «Беркут» загинув на Донеччині. Сьогодні — річниця 17:20 Козятинська ЦРЛ отримала інфузійні насоси від благодійників 15:32 Вінниччину накриє циклон. Попереджають про грози, місцями з градом та заморозки play_circle_filled 14:20 Як у Козятині байкерський сезон відкривали photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up